Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Pa tko će platiti ulaznicu ako vidi da piješ navečer u gradu?'

'Pa tko će platiti ulaznicu ako vidi da piješ navečer u gradu?'
15

Ovo mi je najdraži osvojeni Kup! Zbog okolnosti, zbog svega s čim sam se borio ove sezone. Fizička priprema igrača bila je upitna... Sve sam ponovno morao presložiti, priča nam Danijel Jusup

VIDEO

Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku. Izreka je to koju znaju i strani košarkaški fanatici, a još se jednom potvrdila u finalu Kupa Krešimira Ćosića.

Zadrani su srušili Cibonu (89-76) i u delirij bacili više od 8000 navijača. Najvjerniji navijači ridali su od radosti, gusti dim baklji širio se Višnjikom, a igrači su bili opijeni euforijom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:21

- Predivan osjećaj. Kad sam došao u klub rekli su mi prvo koliko čekaju trofej pa tek onda “dobar dan”. Sad smo ga osvojili - rekao je srpski košarkaš Stefan Fundić (25).

- Ni zadarska publika ni ja ne volimo gubiti “basket” ispred zgrade, a kamoli ovakve utakmice - kazao je Fundić.

- Naježio sam se. Ovo mi je najemotivniji i najdraži dan u životu. Huk s tribina... Neopisivo! - poručio je kapetan momčadi Ive Ivanov (34).

Zadar: KK Zadar i KK Cibona u finalu Kupa Krešimira Ćosića

'Tko će platiti kartu ako te vidi da noćariš?'

Nakon utakmice košarkaši Zadra pozirali su s majicama s natpisom “Krešo se vratio kući”, a pobjeda nad Cibonom posebno znači treneru Danijelu Jusupu (58) kojem je ovo peti mandat na klupi Zadra.

- Ovo mi je najdraži osvojeni Kup! Zbog okolnosti, zbog svega s čim sam se borio ove sezone. Fizička priprema igrača bila je upitna... Sve sam ponovno morao presložiti - javio nam se Jusup kojem ne prestaju stizati poruke i pozivi.

Zadar slavi nakon osvajanja Kupa Krešimira Ćosića

Svi žele čestitati vojniku kluba koji je tu bio u najljepšim, ali i najtežim vremenima. Ova vremena ipak su nešto teža...

- Da, dobro ste to rekli, teška vremena... Baš je bilo emotivno, ali bilo je emotivno i 1998. kad sam sa Zadrom osvojio prvi Kup. Imam osjećaj da se danas malo izgubila ta emocija, da nam nedostaje sportske kulture. Ne mislim tu na publiku. Publiku treba zaslužiti, dovući svojim radom i kvalitetnim igrama. Pa tko će platiti kartu da te gleda, ako te vidi da noćariš i piješ navečer u gradu - objašnjava Jusup pa dodaje:

- Zbilja se nadam da će nam ovaj osvojeni trofej, prvi nakon 13 godina, dati poticaj za nastavak sezone. Prije par godina bio bih siguran da će taj rezultat dobro utjecati na igrače, ali sad... Naši igrači moraju poraditi na sebi. OK, nekad struka može pogriješiti i dovesti nekog igrača lošije kvalitete, ali ne mogu mi svi u 10. mjesecu biti nespremni. Pa jesi li sportaš ili nisi!? Baš te 1998. nisam uopće morao trošiti vrijeme uvjeravajući ih u njihove mogućnosti. Sad se "ubijem" dok im objasnim neke stvari.

Zadar: U 12. kolu ABA lige susreli se Zadar i Budućnost

'Otjerali su sposobne ljude'

Jusup nije dopustio da ga obuzme euforija. Detektirao je u čemu je problem, ne samo u Zadru, nego općenito u hrvatskoj košarci.

- Stavite našeg Uljarevića i bilo kojeg beka, recimo, FMP-a da ispale 100 trica. Stavljam ruku u vatru da će ga Uljarević dobiti, ali što to znači. Pa nije u košarci bitna samo vještina. Bitna je i psihološka priprema, način ponašanja. Dugo godina inzistirao sam na tome pa sam ispao crna ovca u našoj košarci. Prozivali su me jer sam htio da su igrači uredno ošišani i odjeveni, da izgledaju kao sportaši. Nemamo u košarci više entuzijasta kao nekad, otjerali su ih. Pametni ljudi, ne žele se više baviti s tim, a da nemaju potporu sustava. Vjerujte mi, ima u Hrvatskoj i većih stručnjaka od mene, a daleko su od košarke - poentirao je trener Zadra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome