Obavijesti

Sport

Komentari 22

Pa tko dobije, časti janjetinom: Srpski klubovi su malo varali...

Pa tko dobije, časti janjetinom: Srpski klubovi su malo varali...
1

Srpski nogometni savez pokrenuo je istragu zbog mogućeg namještanja utakmice između Smedereva i Kabela (2-1), piše Blic. Ako se dokaže njihova krivnja, prijeti im izbacivanje u niži rang natjecanja...

VIDEO

Namještanje utakmica i varanje u nogometu, i općenito u cjelokupnom sportu, kronični je problem koji nikako da se istrijebi. Vijesti o dopingiranim sportašima postali su svakodnevica, a sada je očito postalo hit i namjestiti 'pokoju' utakmicu.

Srpski nogometni savez pokrenuo je istragu zbog mogućeg namještanja utakmice između Smedereva i Kabela (2-1), piše Blic. Prema gledateljima koji su gledali utakmicu, gostujući stoperi ponašali su se kao da su na godišnjem te su mlako reagirali kod oba gola Smedereva. No i domaćine kao da je uhvatila neka 'prehlada' jer su imali ogroman broj pogrešaka, čak bi rekli prevelik i za drugoligaške igrače.

Igrači Kabela očito nisu baš talentirani za glumu i namještanje, a nije ni njihov trener Brad Pitt. On je početkom drugog poluvremena izvadio iz igre prvog golmana i ubacio njegovu zamjenu.

U 53. minuti napravio je i dvostruku izmjenu izvadivši dva najbolja igrača, a gle slučajnosti, samo pet minuta poslije jedan njihov igrač se ozlijedio. A pošto je njegov trener odradio sve tri izmjene, momčad iz Novog Sada je do kraja utakmice igrala s 10 igrača. Gosti su vodili na poluvremenu, a domaćini su na kraju odnijeli pobjedu. Ako ste kojim slučajem to htjeli odigrati, koeficijent bi bio oko 30. Vrlo lijepa brojka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako to nije dovoljan dokaz za namještanje, tu su i kladionice gdje su koeficijenti strmoglavo padali u korist Smedereva.

U tijeku je istraga, a ako se dokaže da je utakmica namještena, klubove bi mogla dočekati žestoka kazna pa čak i izbacivanje u niži rang natjecanja. 

Kabel se inače u srpskoj drugoj ligi nalazi na četvrtom mjestu s 23 boda, a kolege iz Smedereva su na 21 bodu, tri mjesta iza. Zbog čega su se odlučili na namještanje, nije poznato, ali kvota je očito bila baš toliko dobra da ih je primamila. Pa tko dobije, vodi suparnički klub na gajbu piva i janjetinu. No možda su vlasnici klubova pronašli i lakši način kako da isplate plaće igračima, a da oni uz to još ponešto i zarade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener