Obavijesti

Sport

Komentari 11

VIDEO Pa tu se igra tko koga prevari! Povratak Pamićevih i travnjak kao biljarski stol

VIDEO Pa tu se igra tko koga prevari! Povratak Pamićevih i travnjak kao biljarski stol

Lučko je povelo na krilima Sidica, lijevog krila iz Gvineje Bisau, ali Karlovac je izvukao bod. Na ruku su im išle pogreške glavnog suca Martina Turčina iz Tuhelja

VIDEO

U sjeni borbe za naslov prvaka Hrvatske u niželigaškom se nogometu vodi borba za goli život. Nekadašnji prvoligaši Lučko i Karlovac 1919 igrali su derbi 3. lige "Središte" i svega je tu bilo: poništenih golova, žutih i crvenih kartona, suludih odluka sudaca... Borba je to za ulazak u treću jedinstvenu ligu dogodine i tu se "ne uzimaju zarobljenici". 

Karlovac je rano napao, uglavnom zahvaljujući klasi Zvonka Pamića, koji se vratio u klub gdje je stvorio igračko ime i bio jedan od najboljih igrača prve lige, u Karlovcu mu je opet trener otac, ali Lučko je povelo golom Brekala. Vrlo brzo i drugi ubod Lučkog. Odlični Sidico, lijevo krilo Lučkog i Gvineje Bisau, majstorski je primio dugu loptu, gurnuo u prostor gdje iz drugog plana dotrčava Čičković i zabija za 2-0.

Ali, nije vam ovo prva liga. Ovdje nema VAR-a pa pomoćni sudac Nikola Bedeniković (Zabok) diže zastavicu i označava da je igrač bio u zaleđu. Kako je to moguće kada je Čičković bio, vidi se na snimci, barem dva metra iza Sidica?! Tu već postaje jasno da je ovo utakmica, a i liga, 'tko koga prevari'. Lučko je inače jak domaći teren, ali u Karlovcu je 'alfa i omega' Neven Šprajcer, poznati lik iz nogometne crne kronike i gol je poništen.

Pogledajte poništen gol Lučkog ovdje

Znalo se da će na ovoj utakmici letjeti perje jer rekosmo u pitanju su dva bivša prvoligaša, koji su u problemu pa su završili u trećoj ligi, a pitanje je što će dalje biti s njima ne izbore li se za ovu jedinstvenu, koja kreće idućeg ljeta.

Ubrzo postaje jasno da je u većim problemima Lučko, jer vođa obrane Kulenović hvata sve što može, ali on i suigrači previše nabijaju, a Igor Pamić je pametan trener i to koristi. Karlovac napada uglavnom preko Čakarića (14 golova ove sezone) i zahvaljujući klasi Zvonka Pamića.

Što se utakmica bliži kraju, to više sudac Martin Turčin (Tuhelj) posebno određen za ovu utakmicu jer je ulog velik, griješi. Ali, na sreću Šprajcera, čiji je sin također u NK Karlovcu, uglavnom na štetu Lučkog. 

Vadi glavni sudac tako crveni karton najmlađem igraču na terenu Bubniću, zapravo drugi žuti jer je dečko, vidi se na snimci, čistim startom odnio loptu, ali je nakon toga neiskusno prigovorio pa zaradio isključenje.

Stišće Karlovac 1919 sve dok zadnja linija napokon ne pukne minutu-dvije prije kraja. 'Kifla' Zvonka Pamića pada točno tamo gdje treba, na drugu stativu, a do tad odlični golman Razum spetlja se udarac glavom Pausića u visokoj paraboli upada u mrežu.

Gol je za 1-1, svađa i komešanje na tribinama u Lučkom. Domaćini nisu navikli da im sudac 'dere kožu', pogotovo ne na njihovom terenu. 

Četiri minute sudačke nadoknade i napokon kraj. Završilo je 1-1. Jedni i drugi ostaju u utrci za jedinstvenu treću ligu, valja im i rezultat iz Trnja gdje je Bistra izvukla 2-2.

Od svega viđenom u Lučkom, suđenje je zbilja bilo najgore. Ako je ovo bilo najbolje što HNS ima za poslati za utakmicu viskogo uloga u 3. ligi, onda stvarno... Najbolje što smo vidjeli u Lučkom? Svakako travnjak za koji brine Joža Zornjak, godinama alfa i omega Lučkog. Ni on u svojoj dugogodišnjoj nogometnoj karijeri nije doživio da mu sudac poništi gol zbog zaleđa na praktički povratnu loptu. Ali eto, za sve postoji prvi put. Joža, možda je vrijeme za mirovinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...