Obavijesti

Sport

Komentari 124

Padaju na svim frontama: Tri megamomčadi, nula trofeja?!

Padaju na svim frontama: Tri megamomčadi, nula trofeja?!
1

Messi i društvo oprostili su se od Lige prvaka, a stvari ne izgledaju dobro ni u Primeri. Nekad je bilo nezamislivo odbiti rukometnog giganta Barcu. Danas to više nije. U košarci su očajni...

VIDEO

Parišku noć na Valentinovo dugo će pamtiti navijači Barcelone. Taj dan ljubavi bio je dan tuge za Katalonce. PSG je možda označio kraj jedne velike Barcine ere.

Težak i bolan 4-0 poraz gotovo sigurno izbacio je Katalonce iz Lige prvaka. Real im bježi u Primeri za jedan bod, ali i dvije utakmice manje i realno je kako će ta prednost uskoro biti podebljana što će označiti i kraj Barcinih snova o obrani titule.

Zaboravljena La Masia i lov za parama

Barca je veliki favorit u Kupu kralja protiv Alavesa, ali jedan trofej u sezoni za momčad koja ima Messija, Suareza, Neymara i Iniestu sve je samo ne uspjeh. Još bi nekako prežalili taj jedan trofej navijači kad bi on bio Liga prvaka ili Primera. 

Sjećate se one famozne La Masije, Barcine škole koja stvara zvijezde i prvotimce? Ta je škola bila pojam, a 2010. godine imala je sva tri finalista u izboru za Zlatnu loptu, Messija, Iniestu i Xavija. Znate li koga je zadnje izbacila u prvu momčad?

Datum 25. studeni 2012. bio je poseban za Barcelonu. Tada je na utakmici protiv Levantea Barca igrala sa svih 11 igrača iz La Masije. Kult La Masije u međuvremenu je postao kult novca, a Katalonci su se, umjesto razvoja igrača za prvu momčad, okrenuli lakšem načinu poslovanja - transferima.

Rukometna Barca nije što je nekad bila

Težak poraz Messija i društva u Parizu i vjerojatni oproštaj od titule u Ligi prvaka nije jedini front na kojem je Barcelona kao sportski kolektiv počela padati.

Svi se sjećamo devedesetih i legendarnih rukometnih derbija tada Badela i moćne Barcelone. Te utakmice se jednostavno ne zaboravljaju.

I danas je Barca rukometni gigant, u to nema nikakve sumnje, vodi u skupini Lige prvaka i u prvenstvu, ali nije to više ona Barcelona koja dominira gdje god dođe.

Najbolji primjer tome je utakmica s PSG-om ove sezone. Veliku Barcu Karabatić, Hansen i Omeyer razbili su sedam razlike. Ne, nije ih razbio bilo tko, no, ponavljamo, sjetite se one Barce iz 90-ih, pa čak i Barce prije godinu, dvije... Tada bi to bilo nemoguće.

Liga je slaba i Barca u takvoj konkurenciji jednostavno nema problema, ali ni motiva. Kad se tome nadovežu i odbijenice pojačanja koje dobivaju iz mjeseca u mjesec, jasno je da to više nije to. To je prije bilo nezamislivo. Kad Barca zove, pustiš sve i prihvatiš poziv.

Istina, u rukometnom svijetu Barcelona je i dalje pojam, najveći sportski kolektiv u povijesti i samo ime tjera strah u kosti, no igračkih veličina sve je manje u Kataloniji. Naravno, posljedice toga vidjet će se u vitrini s trofejima. Ove godine teško će do naslova u Ligi prvaka. Jače momčadi od njih imaju i Veszprem, i PSG, i Kielce, i Vardar...

Prošle sezone nisu uspjeli ni izboriti Final Four kako bi branili naslov. No, upravo je nakon te pobjede u finalu krenuo lagani pad momčadi. Karabatić je napustio klub, a s njim polako i snovi o europskom naslovu. A prijašnjih godina imali su Karabatića, Hansena, Šarića, Šterbika...

Očajni košarkaši

Znate li kako stoji Barcelona u košarkaškoj Euroligi? Katastrofalno. Ispred nje su Darussafaka, Žalgiris, Brose Bamberg, Vitoria...

Katalonci su na tek 12. mjestu sa osam pobjeda i čak 14 poraza.  Momčad u kojoj igra hrvatski centar Ante Tomić zaostaje i u prvenstvu.

Real vodi, Barca je tek na četvrtom mjestu, ispred su Valencia i Tenerife. 

Ni u futsalu više nisu jaki

Barcelona je bila pojam i u futsalu. Rasturali su na svim poljima.

U sezoni 2011./2012. bili su prvaci Europe.

Sljedeću godinu završili su treći, a 2013./2014. opet su bili šampioni.

Kairat ih je  pobijedio prije dvije godine.

A lani? Nema ih. Nigdje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom