Obavijesti

Sport

Komentari 27

Pajačev istup nije sjeo HNS-u! Jović: Ne smijemo komentirati

Pajačev istup nije sjeo HNS-u! Jović: Ne smijemo komentirati
1

Znaju li naši suci kada se i kako pravilno primijeniti VAR? Strahonja samouvjereno tvrdi jedno, Kulušićeva Sudačka komisija drugo... Modrić je, pak, kažnjen jer se složio s drugim žutim Kleinheisleru

VIDEO

Suspenzija glavnog suca i glavnog VAR suca utakmice Rijeka - Osijek do kraja sezone dobro je prodrmala hrvatsku sudačku scenu. 'Lički medvjedi' više nisu tako zaštićeni, pa će valjda i pogrešaka biti manje.

I dok je Igor Pajač (34) u razgovoru za SN emotivno pričao kako proživljava najteže dane u životu i kako je pobjegao u Mađarsku, i taj je intervju dodatno uzburkao sudačku scenu.

Ali i duhove u HNS-u jer suci imaju kodeks po kojem ne smiju komentirati svoje odluke, to nam je od riječi do riječi rekao Fran Jović, koji za razliku od kolege Pajača, nije dao intervju niti je komentirao svoje suđenje, kao ni suđenje svojih kolega.

Pokretanje videa...

Grezda udara Čolaka 00:42

Podsjećamo, Pajač je za Sportske novosti rekao:

- Najgore mi je što sam predstavljen kao lopov, a nikad u životu, ni kao klinac, nisam ukrao žvakaću gumu. Ni u jednoj situaciji nisam imao lošu namjeru, nikoga nisam htio zakinuti, to je jedina istina.

Pajač: Nikad mi nije bilo gore, odmah sam otišao iz Hrvatske! Ja lopov? Nisam ukrao ni žvaku
Pajač: Nikad mi nije bilo gore, odmah sam otišao iz Hrvatske! Ja lopov? Nisam ukrao ni žvaku

Ali, i prozvao je svoga kolegu Jovića da mu je trebao sugerirati pregled snimke kod nedosuđenog crvenog kartona Lončaru u 4. minuti i kod dosuđenog penala za Rijeku. Kaže da je bio 300 posto siguran da je penal, a onda žalio što se VAR nije uključio. E sad, zašto bi se VAR uključio za nešto za što je glavni sudac 300 posto u pravu, to nikome nije jasno. Kontakt je postojao, to je sigurno, VAR bi se vrlo vjerojatno uključio da, recimo, kontakta nije bilo, ali ovo...

Eh sad... Na stranu i Pajačeva izjava da nije tražio VAR jer je "bio 300 posto siguran da je penal", ali tu dolazimo do problema edukacije. Odnosno, znaju li naši suci kada se i kako pravilno primijeniti VAR?

HTV-ovo "oko sokolovo" Marijo Strahonja samouvjereno je tvrdio kako se ni kod drugog žutog kartona Kleinheisleru ni kod penala za Rijeku VAR nije ni smio uključivati. Odnosno, ukazati glavnom sucu da je možda pogriješio i da pogledaju snimku.

Zašto? Kod isključenja jer je riječ o žutom kartonu (iako drugom), a kod penala jer to što je sudac prijavio doista se i dogodilo. A koji je bio intenzitet kontakta... e, tu se VAR ne smije miješati!? Pa kako će VAR bolje procijeniti intenzitet preko monitora od čovjeka koji je tamo, na terenu, i koji je '300 posto siguran da je penal'?

'Slaba je to kazna, Pajač i Jović ne bi više nikada smjeli suditi'
'Slaba je to kazna, Pajač i Jović ne bi više nikada smjeli suditi'

No, dan kasnije stigla je kazna, suspenzija za Pajača i Jovića do kraja sezone. A među ostalim, u objašnjenju piše da je VAR sudac Jović kažnjen jer se nije uključio kod penala! To, dakle, tvrdi Sudačka komisija na čelu s Antom Kulušićem.

- Ne smijem komentirati svoje suđenje, a niti suđenje svojih kolega, na to me obvezuje kodeks HNS-a - jedino je što nam je rekao Fran Jović (35).

Nije teško protumačiti da ovaj Pajačev javni istup nije dobro sjeo ni njegovim kolegama, a ni HNS-u. Jer tu je jasno kao dan da je Pajač prekršio HNS-ov kodeks. 

Također, Ivica Modrić, koji je bio prvi Pajačev pomoćnik, dobio je četiri utakmice kazne. HNS u obrazloženju nije rekao zašto, a doznajemo da je njegov grijeh što je u slušalice glavnom sucu potvrdio da Kleinheislerov start jest bio za drugi žuti karton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani