Obavijesti

Sport

Komentari 14

Palikuča: Stvaramo još mlađu i jaču Rijeku, smanjujemo kadar, najprije prodaja onda kupovina

Palikuča: Stvaramo još mlađu i jaču Rijeku, smanjujemo kadar, najprije prodaja onda kupovina
3

Markus Krösche doveo je Gvardiola iz Dinama u RB Leipzig, ali ostavio igrača na posudbi u Maksimiru do kraja sezone. Krösche je danas u Eintrachtu i lako je moguće da isto napravi sa Smolčićem

VIDEO

Rijeka je počela pripreme za novu sezonu s dva dalmatinska nogometna bisera i jednim afričkim divom kao zasad jedinim prinovama/pojačanjima.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječko slavlje na Maksimiru

Pokretanje videa...

Riječko slavlje na Maksimiru VIDEO

Djibrilla Ibrahim je 19-godišnji stoper iz Nigera, visok 1.94 m i on je na Rujevici na probi. Dečko je 'mrcina' u kojem društvo s Rujevice vidi potencijal i ako pokaže da nema problema s aklimatizacijom na posve novi ambijent, mogao bi dobiti ugovor i minutažu barem u juniorskoj momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Duje Dujmović (18) i Marin Kukoč (17) dva su dalmatinska tinejdžera pomno praćena s Kvarnera. Dujmović je stoper-ljevak, a Kukoč veznjak. Dujmović  je došao iz Solina, silni je potencijal koji bi mogao (kao Rijekin igrač) još neko vrijeme ostati na jugu, a Kukoč je doveden iz Splita i kalit će se (za početak) u juniorskoj momčadi.

Tomić doveo dvojicu iz Splita i stopera iz Nigera: O tituli uopće ne pričamo. Neki će možda otići
Tomić doveo dvojicu iz Splita i stopera iz Nigera: O tituli uopće ne pričamo. Neki će možda otići

To su 'klinci'. Gdje su dokazana imena, provjerena pojačanja?

- U ovom prijelaznom roku fokus nam je brojčanom smanjivanju igračkog kadra i podmlađivanju momčad tj. stvaranju Rijeke ne samo za nastavak ove sezone nego i sezonu-dvije unaprijed. A kupovina dokazanih pojačanja vezana je uz prodaju. Dakle: kupovat ćemo kad prodamo - priča nam generalni menadžer za sport Robert Palikuča.

Hrvoje Smolčić u Eintracht za 2-3 milijuna eura?

- Pregovori traju. Da, moguće je da se transfer realizira odmah u ovom prijelaznom roku.

Vaš kolega iz Eintrachta, generalni menadžer za sport Markus Krösche, bio je sportski direktor RB Leipziga kad su Nijemci doveli Joška Gvardiola. Kupili igrača i... Ostavili ga do kraja sezone u Dinamu.

- Ako je to pitanje sami ste sebi odgovorili - smije se Palikuča.

- Da, i to je opcija, ali jasno je da neću ništa definitivno izjavljivati dok svi ugovori ne budu potpisani. Smolčić je kapetan Rijeke, mladi reprezentativac, stoper i branič, ljevak... Nije tek tako 'brušen' i stvaran kao klupski projekt. Bundesliga je momčad u kojoj se prate apsolutno svi parametri mogućih pojačanja, a trend jasno pokazuje kako su najisplativije investicije u odštete od 1-3 milijuna eura u igrače ne starije od cca 21 godine. Naravno, tu ne govorim o Bayernu plus još nekoliko klubova sa golemim proračunima.

Frankfurt krenuo po kapetana Rijeke! 'Da, stigla je ponuda...'
Frankfurt krenuo po kapetana Rijeke! 'Da, stigla je ponuda...'

Kažete da je fokus na smanjenju kadra. Što to konkretno znači?

- U napadačkom dijelu priče pa i u veznom redu imamo velik broj igrača, a istodobno i naše mlade talente koji zaslužuju i dobit će više prostora. O kome govorim? Pa npr. o Liberu, Bušnji, Lepinjici, Vuku... Naravno da tražimo i pojačanja za pozicije koje ste i vi sami 'dijagnosticirali' tijekom sezone (*zadnji vezni, stoper i desni branič, nap.a.). I dovest ćemo ih, ali kako sam rekao: kupovat će se nakon što se proda.

Velika Gorica: Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska Azerbajdžan

Kroz cijeli jesenski dio sezone na svakoj je utakmici skaut-lista bila puna ljudi iz talijanskih i njemačkih klubova. Rijeka je u baš jakom fokusu i Serie A i Bundeslige. Eintracht je krenuo u konkretnu akciju sa Smolčićem. Što se još odigrava iza kulisa?

- Rijeka je jako zanimljiv izlog Nijemcima i Talijanima, da. Kontakti i pregovori su svakodnevni i to je sve što mogu reći. Naravno, interes je velik i sa azijskog i bliskoistočnog tržišta, ali polako. Prijelazni tok je tek u prvim danima. Bit će još puno glasina i 'provjerenih' vijesti. S tim se može baviti nogometna javnost, ali ne i ozbiljan klub kao što je Rijeka.

Bliži se nastavak sezone: Ovo su pripremni susreti HNL 'četvorke'
Bliži se nastavak sezone: Ovo su pripremni susreti HNL 'četvorke'

Kristian Fućak? Dečko s Grobnika nije samo prešao most pa sa Sušaka došetao u Rijeku nego otišao u Slavoniju. Iz Orijenta - u Osijek. A bili ste zainteresirani za njega, pregovarali na Krimeji i stavili ponudu na stol.

- Svatko donosi svoje izbore, i igrači i klubovi. Mi smo zadovoljni kako se naš trener Edo Flego i naši mladi igrači razvijaju u Orijentu. Pomno ih pratimo. Vjerujem da u Orijentu postaju igrači koji će onda zaigrati za Rijeku. Možda već ove zime - rekao nam je Robert Palikuča.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub