Obavijesti

Sport

Komentari 0

Pandža: Nisam ja nikakav kostolomac niti 'karataš'

Pandža: Nisam ja nikakav kostolomac niti 'karataš'
1

Hajdukov stoper požalio se zbog nadimka 'Kung fu Pandža' i odlučno ustvrdio da nije grub igrač, iako ga takvim doživljavaju i protivnici i mediji

VIDEO

U dvije godine, koliko igra u majici Hajduka, Boris Pandža proživio je više nepravdi nego mnogi igrači u cijeloj karijeri. Često ga se guralo u stranu, bio je i na transfer listi, a na početku sezone nije bio u konkurenciji za početnu jedanaestoricu. No uporni i strpljivi Pandža uvjerio je Vučevića, a potom i Mišu, da bez njega Hajdukova obrana ne može.
- Doživio sam dosta nepravdi i ružnih stvari, ali ja sam čvrst i teško me slomiti. Od početka priprema vidio sam se u prvih 11 i ne čudi me što sada opet igram - kaže Pandža, koji je jedan od najstandardnijih igrača u obrani Hajduka. A ta obrana prima najmanje golova u HNL-u. S njim u postavi Hajduk je ove sezone izgubio tek jednu utakmicu, onu u Zadru.
- To je plod dobre igre cijele momčadi. Kada svi igramo čvrsto i agresivno, i nama u obrani je lakše - kaže Pandža.
Upravo je čvrsta i agresivna igra u derbiju izazvala dosta bure i kritika iz modrog tabora, odakle su igrače Hajduka optuživali za grubosti. 
- Osobno me smetaju takve optužbe jer znam da nisam takav igrač. Ako sam agresivan ili čvrst ne znači i da sam mesar. Na kraju krajeva, stoper mora biti čvrst i jak. Gledao sam dvoboj Dinama i Slavena i start Kovača u prvoj minuti. Da sam ja startao na Jurića kao on, neki bi sigurno napisali da sam kostolomac, mesar ili ne znam što. Lijepo bi bilo da je isti kriterij prema svima - rekao je 23-godišnji Hajdukov branič.
Uoči derbija lokalni dnevnik Pandži je nadjenuo nadimak "Kung fu Pandža" po animiranom junaku. "Pakiju" ili "Pakinju", kako ga u Hajduku zovu, nadimak nije dobro "sjeo".
- Znao sam da će se to izokrenuti. Eto, i Vlak je nakon utakmice rekao da njegovi igrači ne mogu parirati "karatašima", što je čista glupost. Nisam ja ni mesar ni kostolomac, niti mi je tehnika slabija strana. Jednostavno, igram na poziciji gdje se ne smije puno izmišljati i komplicirati - pojašnjava Pandža.
Uslijedilo je pitanje tko mu ne leži od protivničkih napadača. No kad je netko dobacio da kod Pandže "svi leže", samo se nasmijao. Istaknuo je da je nezgodan Mandžukić, no da su i njega dobrom igrom u derbiju neutralizirali.
- Bili smo mu blizu, nismo mu dali ni da primi loptu, da se okrene.

OSTAJEM U SPLITU
Tijekom priprema dosta se pisalo o Pandžinom odlasku, navodno su bili zainteresirani neki ruski i ukrajinski klubovi.
- Zvali su me neki novinari, raspitivali se, ali ja o ponudama ne znam ništa. Nitko me od stranih klubova nije kontaktirao, ni sada nemam nikakvih kontakata i ne mislim ići u inozemstvo.

PANDŽA OČEKUJE ĆIRIN POZIV
Reprezentaciju BiH očekuje vrlo važan ogled sa Belgijom koji ih može odvesti na SP. Pandža se nada pozivu Ćire Blaževića.
- Ako u slijedeće dvije utakmice osvojimo četiri ili šest bodova bit ćemo blizu drugom mjestu. Imamo dobru generaciju, dobro igramo i imamo se pravo nadati dobrom rezultatu. Osobno, očekujem da ću igrati, ali nije na meni da biram. To nije moja, već Ćirina odluka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram