Obavijesti

Sport

Komentari 14

Papiga se vratila kući: 'Sad me zezaju da navija za Cibaliju...'

Papiga se vratila kući: 'Sad me zezaju da navija za Cibaliju...'
9

Ja navijam za Hajduk, a ona sleti igraču Cibalije na leđa. Valjda je odabrala taj tim, kaže u šali Dominik Bubalo, vlasnik žute papige, koja je za vikend sletjela na leđa igrača Cibalije, mladog Karla Išasegija

VIDEO

Žuta aleksandar papigica tri je dana letjela okolicom Osijeka pokušavajući pronaći svoje dvorište. Iako nogometno igralište BSK u Bijelom Brdu nije ni slično njenom dvorištu, a nogometaš Karlo Išasegi (20) iz Cibalije ni sličan njenom gazdi, ona je ipak odlučila sletjeti na njegova leđa dok je on igrao utakmicu protiv Bijelog Brda.

POGLEDAJTE VIDEO: Papiga je napadala nogometaše Cibalije

- Nikad mi se ništa slično nije dogodilo, a vjerujem da više i neće! Ovo je postao pravi hit, papiga je reagirala na naš gol - u dahu nam priča mladi Karlo.

 

Išasegi još zbraja dojmove.

- Svi tu snimku dijele na društvenim mrežama. Papiga je bila na golu, a onda smo mi zatresli mrežu. Krenuo sam prema centru, a ona je sletjela na mene. Bila je nekoliko sekundi, uzeo sam je u ruku i odnio van. Stvarno smiješna situacija.

Vlasnika smo brzo pronašli.

- Ona je pitoma papigica jer je hranjena iz ruke, navikla je na ljude; navikla je stajati meni na leđima, ramenu ili ruci. I ženka i mužjak su ljubimci kćeri Ivane. Već sam mislio da sam je nepovratno izgubio kad su mi javili da se uključila u utakmicu između Bijelog Brda i Cibalije - kaže Dominik Bubalo iz Sarvaša, uzgajivač papiga i vlasnik male žute aleksandrice.

'Bojao sam se za nju'

Ona je, sa svojim bijelim partnerom u petak izletjela iz kaveza u kojem inače živi, u Dominikovoj kući.

- Pošao sam ih nahraniti i zaboravio sam zaključati kavez. Kako su to izuzetno pametne papigice, ona i njen partner glavom su otvorili vrata kaveza i odletjeli. Nikad prije nisu pobjegli, a radi se o godinu dana starim papigama... Nakon dva dana vidio sam mužjaka kako leti iznad dvorišta - priča Bubalo pa dodaje:

- Pružio sam ruku i on je sletio. Vidio sam i nju, ali ona nije htjela doći. Svaki dan sam objavljivao na svom Facebooku da mi je pobjegla papiga i da mi jave ako je vide. Kad su mi u nedjelju javili da se pojavila na utakmici i da ju je ulovio igrač kojemu je sletjela na leđa, bio sam u šoku - kazao je Bubalo.

'Očito navija za Cibaliju, prijatelji me zezaju'

- Ja navijam za Hajduk, a ona sleti igraču Cibalije na leđa. Valjda je odabrala taj tim - kaže Dominik u šali.

Odmah je otišao po nju. Ona mu je umorna sletjela na rame čim ga je vidjela. Tako ju je donio kući.

- Bila je toliko iscrpljena, gladna i žedna da je cijeli idući dan stajala na posudama s hranom i vodom. Sad čak ne želi ni izaći iz kaveza koliko je uplašena. Zato je i sletjela njemu na leđa - kaže Dominik, kojeg već danima prijatelji i drugi uzgajivači zezaju da mu papiga navija za vinkovačku Cibaliju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka