Obavijesti

Sport

Komentari 6

Pau Gasol: Dario Šarić trebao je biti rookie godine u NBA-u

Pau Gasol: Dario Šarić trebao je biti rookie godine u NBA-u
1

Dario je fantastičan igrač. Jako talentiran, a s obzirom da je mlad, ima još puno prostora za napredak. On je prilično svestran košarkaš, a na Euro je došao nakon sjajne sezone u NBA ligi, kaže Pau Gasol

VIDEO

Iako mu je već 37 godina na leđima, Pau Gasol i dalje je jedna od najvećih zvijezda europske košarke. I umjesto da ljeto provodi pripremajući se za još jednu sezonu u NBA-u, Pau je, za razliku od nekih puno mlađih od njega, ponovno s reprezentacijom na velikom natjecanju. A odradi li ovaj Eurobasket kako zna, mogao bi postati prvi košarkaš u povijesti s tri MVP nagrade. Dvaput je do sada bio MVP Eurobasketa, što je za rukom pošlo još samo jednoj legendi - Kreši Ćosiću.

No, kako sam priznaje, Pau nije ovdje zbog osobnih nagrada, već isključivo da svojoj reprezentaciji pomogne doći do četvrtog naslova prvaka.

- Zato sam ovdje. Imamo jako ambicioznu momčad, jako talentiranu i što je najvažnije atmosfera je u reprezentaciji odlična, svi smo prijatelji, a ne samo suigrači - kaže Pau Gasol za Fibinu stranicu.

Njegovi Španjolci Euro otvaraju danas protiv Crne Gore u 16.45, pa iako kaže da razmišljaju samo o toj utakmici, nije mogao pobjeći od pitanja o revanšu protiv Hrvatske koja je slavila na Igrama u Riju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma nema govora o osveti. Bila je to utakmica koju smo izgubili, teška, tijesna, no utakmica na nekom drugom prvenstvu. Naravno da ćemo pokušati pobijediti Hrvate, no tako je protiv svih - kaže legendarni Španjolac.

S te utakmice posebno će pamtiti bananu Darija Šarića.

- Dario je fantastičan igrač. Jako talentiran, a s obzirom da je mlad, ima još puno prostora za napredak. On je prilično svestran košarkaš, a na Euro je došao nakon sjajne sezone u NBA ligi. Doista se pokazao u pravom svjetlu, mogao je i trebao biti rookie godine. Vidjet ćemo u kakvoj će formi biti na Eurobasketu.

A upravo će Hrvatska i Španjolska biti glavni favoriti u skupini u Cluju.

- Da, čini se tako. Po talentu i iskustvu čini se da smo mi i Hrvatska najjači ovdje. No, pričekajmo, pred nama su utakmice, a da biste bili najbolji, morate sve pobijediti - kaže Gasol.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu