Sport

Komentari 0

Peh za Jug i Hrvatsku: Junak finala propušta završnicu LP-a

Peh za Jug i Hrvatsku: Junak finala propušta završnicu LP-a

Jugov autobus za srpsku prijestolnicu neće biti kompletan. Pouzdani branič propustit će završnicu zbog ozljede ramena, magnetska rezonanca pokazala je da se radi o ozbiljnoj ozljedi hrskavice

Pred Jugom AO zadnje su utakmice vaterpolske sezone. Zasad, uz naslov prvaka Hrvatske, uspješne sezone, ali ima šanse postati i još uspješnija jer od četvrtka jugaši nastupaju u Beogradu na završnici Lige prvaka zajedno s još sedam najboljih momčadi Europe. 

Dubrovčani će na bazenu 11. april u četvrtfinalu igrati protiv mađarskog Ferencvarosa (20:30), jednog od aspiranata na najviše. Mađari su završili drugi u svojoj skupini, a pobjednik tog dvoboja u polufinalu čeka boljeg iz susreta Pro Recco - Barceloneta.

Nažalost, Jugova ekspedicija za srpsku prijestolnicu neće biti kompletna. Hrvoje Benić propustit će završnicu zbog ozljede ramena, magnetska rezonanca pokazala je da se radi o ozbiljnoj ozljedi hrskavice te je umjesto Beograda otputovao za Zagreb gdje ga očekuju dodatne pretrage.

Dubrovnik: LEN Liga prvaka, Jug - Pro Recco

Loša je to vijest, kako za Jug, tako i za hrvatsku reprezentaciju koju za dva i pol tjedna očekuje Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj, po svemu sudeći, bez Benića koji je bio junak finalne serije protiv Jadrana zabivši gol u zadnjim sekundama četvrte utakmice kojim su jugaši izborili peterce i na kraju naslov. Bila je to, ispalo je, i Benićeva zadnja utakmica za Jug jer njegov novi klub bit će njemački Hannover.

Vratari: Toni Popadić, Ivan Jurišić

Centri: Konstantinos Kakaris, Luka Stahor

Bekovi: Hrvoje Zvono, Marko Žuvela, Ivuša Burđelez

Vanjski: Loren Fatović, Stylianos Argyropoulos, Maro Joković, Alex Papanastasiou, Filip Kržić, Ivan Vukojević, Marin Tomasović

Četvrtfinalni parovi:

Brescia - Hannover
Pro Recco - Barceloneta
Novi Beograd - Marseille
Jug AO - Ferencvaros

Najčitaniji članci