Obavijesti

Sport

Komentari 42

Pennetta osvojila US Open pa šokirala: Povlačim se iz tenisa

Pennetta osvojila US Open pa šokirala: Povlačim se iz tenisa
15

Flavia Pennetta u talijanskom je finalu US Opena pobijedila Robertu Vinci 7-6, 6-2 i nakon meča objavila da se povlači. Arthur Ashe je zanijemio. Svi su bili šokirani...

VIDEO

Povijesni ženski finale US Opena. Roberta Vinci (32) protiv Flavije Pennette (33). Jedno je bilo sigurno. Italija će imati pobjednicu Grand Slama. Pennetta je u dva seta osvojila naslov (7-6, 6-2) i nakon meča objavila da se povlači iz tenisa!

Šokiralo je to sve na Artur Ashe stadionu u New Yorku pa čak i voditeljicu ESPN-a koju je Pennetta morala smirivati u izravnom prijenosu.

- Me ne, sve je u redu. Sretna sam. Ovo sam planirala - rekla je Pennetta.

Pennetta je pomela drugu nositeljicu Simonu Halep u polufinalu, dok je Roberta Vinci napravila senzaciju nad senzacijama izbacivši prvu igračicu svijeta Amerikanku Serenu Williams. Ženski finale US Opena između Pennette i Vinci bio je i najstariji finale ako se gleda ukupni broj godina obje sudionice (65 godina). 

- Nisam ni sanjala da ću doći ovako daleko i osvojiti titulu. Ovo je sve iznenađenje i za mene. Hvala svima koji su me podržavali. Obožavam igrati ovdje. Ovo je ostvarenje sna. Kao mala sam sanjala o osvanjanju ATP turnira u Rimu, mislim da je ovo ipak malo bolje - rekla je Pennetta i dodala:

- Svaka čast i mojoj prijateljici Roberti koja je igrala dobro cijeli turnir - rekla je Pennetta, koja je pobjedom protiv sunarodnjakinje postala i najstarija tenisačica osvajačica prvog Grand slama u karijeri.

Odlazi kao pobjednica

Čudesna Flavia osvojila je US Open u 34. godini. Inače, 26. je igračica svijeta. Planirala se povući iz tenisa nakon New Yorka, a ima li boljeg načina i mjesta za objavu od centralnog terena nakon pobjede i osvajanja US Opena? Teško.

- Moram još nešto reći. To je to. Povlačim se iz tenisa. Ovo je bio moj posljednji meč. Za svakog sportaša odlazak s ovakvom titulom je nešto posebno. Hvala svima... Planirala sam prije povući se nakon ovog turnira. Odlazim kao pobjednica i nema ljepše stvari od toga - dodala je sjajna talijanska tenisačica.

US Open, finale:

  • Pennetta - Vinci 7-6, 6-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini