Obavijesti

Sport

Komentari 38

Pep još traži idealnu momčad: Opet nema mjesta za Mandžu?

Pep još traži idealnu momčad: Opet nema mjesta za Mandžu?
1

Unatoč činjenici da ne mogu igrati na svome stadionu, mali klub iz Rehdena želi napraviti sve u svojoj moći kako bi mu utakmica s Bayernom ostala u sjećanju

VIDEO

Kako stvari stoje, malo će mjesto kakav je Rehden u ponedjeljak navečer postati grad duhova. Oni su naime bili prisiljeni dogovoriti se s Osnabruckom za posudbu stadiona jer njihov nije adekvatan da bi se na njemu odigrala ova utakmica. Iz kluba su u više navrata poručivali da je to veliki hendikep za njih, što će njihovi navijači morati putovati 60 kilometara do mjesta u kojem će biti odigran ovaj dvoboj.

Što se utakmice tiče, trener Predrag Uzelac neće moći računati na svojeg vjerojatno najboljeg igrača, bivšeg nogometaša Werdera Francisa Baneckog, a za sam je dvoboj objasnio:

- Naravno da nam je jako žao da utakmicu nećemo odigrati na vlastitom stadionu jer to bi bilo nešto posebno. No, i ovako moramo dati našim navijačima najveće moguće zadovoljstvo, a to ćemo učiniti tako da na teren izađemo bez straha. Jednom se igra protiv prvaka Europe pa moramo u potpunosti iskoristiti ovu priliku, u susretu o kojem će se pričati još vjerojatno puno vremena - objasnio je strateg domaćina.

Dovoljno je reći da je Bayern prošle sezone oborio sve rekorde Bundeslige osim po broju postignutih golova, a pritom su osvojili i svako natjecanje koje su igrali. Prethodnog su tjedna osvojili vrlo jaki Audi kup, iako igra nije baš bila uvjerljiva, pa ne treba sumnjati da će Bavarci tražiti visoku pobjedu kako bi nagovijestili obranu titule. Osim toga, treba dodatno isprati gorak okus koji im je ostao nakon Superkupa protiv Borussije.

- Sve počinje od nule. Niti jedna ekipa, a pritom stvarno mislim niti jedna, neće nam ništa pokloniti - rekao je sportski direktor Matthias Sammer, a toj se misli pridružio i Guardiola:

- Od ovoga vikenda počinje prava stvar. Važno je da krenemo sa samopouzdanjem i da odmah nametnemo vlastitu igru.

Kako je već mnogima poznato, Guardiola je u procesu implementacije novog taktičkog sustava, koji bi se trebao bazirati na formacijskoj shemi 4-3-3, koja defanzivno stoji kao 4-1-4-1. Još nije standardizirao prvu momčad, ali ono što postaje jasno jest da traži polivalentnost od svojih igrača. Što se same utakmice tiče, njoj se pristupa ozbiljno, a tako najavljuju svi u klubu.

- Želimo ponovo igrati zadnju utakmicu u Berlinu, a kako bismo došli do tamo moramo pobjeđivati u utakmicama poput ove - rekao je predsjednik Rummenigge, a na njega se nadovezao kapetan Lahm:

- Ozbiljno ćemo ući u utakmicu i ako odigramo na našoj razini neće biti dvojbe tko će pobijediti.

Bayern su tijekom ljeta pojačali odlični igrači poput Gotzea i Thiaga Alcantare, što znači da su samo još jači u odnosu na prošlu sezonu.

  • NJEMAČKI KUP, 1. KOLO: Rehden - Bayern , 20.30 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika