Obavijesti

Sport

Komentari 24

Pérez: Beníteza u Realu neće zamijeniti ni José niti Zidane

Pérez: Beníteza u Realu neće zamijeniti ni José niti Zidane
1

"Trenere bira klub pa Beníteza neće zamijeniti ni Zidane, ni Mourinho niti itko drugi. Rafael Benítez osoba je izabrana da izvuče Real Madrid iz komplicirane situacije"

VIDEO

Predsjednik Real Madrida Florentino Pérez još je jednom podržao trenera Rafaela Beníteza odbacivši medijska nagađanja kako bi ga zbog slabijih rezultata mogli zamijeniti trener mlade madridske momčadi Zinedine Zidane ili José Mourinho koji je u četvrtak dobio otkaz u Chelseaju.

- Trenere bira klub pa Beníteza neće zamijeniti ni Zidane, ni Mourinho niti itko drugi. On je došao ovdje riješiti problem, on je rješenje problema - izjavio je Pérez u programu "El Larguero" na španjolskoj radijskoj postaji Cadena SER.

- Budućnost nitko ne može predvidjeti, no mi imamo Rafu Beníteza, dobro smo ga procijenili te izabrali između mnogih kandidata. To smo učinili jer vjerujemo da je sposoban riješiti probleme koje smo imali, tako da ne razmišljamo o drugom treneru, već samo o Benítezu - dodao je Perez.

Real Madrid u 15 je odigranih prvenstvenih kola osvojio 30 bodova, što je najslabiji rezultat u posljednjih osam godina. Pritom je zabio 33 gola, najmanje u zadnjih deset godina. Benítez u dosadašnjem dijelu prvenstva nije uspio pobijediti niti jednu veliku momčad te zaostaje pet bodova za vodećima Barcelonom i Atlético Madridom.

- Biti pet bodova iza Barcelone u prosincu nije razlog za paljenje stadiona - rekao je Pérez podsjetivši na veliki pobjednički niz kojeg je u ovo vrijeme lani imao trener Carlo Ancelotti, a na kraju ipak nije bio prvak.

Klupski predsjednik još je jednom ponovio kako se protiv njega osobno vodi kampanja, no da on zbog toga neće odstupiti.

- Razina intenziteta nam je pala, to moram reći, i ne znam zašto, ali Benítez će to popraviti. Ovdje ima naslovnica koje su ga već maknule i postavile nam novog trenera, čime su stvorile očekivanja... Rafael Benítez osoba je izabrana da izvuče Real Madrid iz komplicirane situacije i to će učiniti uz suradnju čitave momčadi - bio je odrješit Pérez.

U nedjelju na Santiago Bernabéuu dolazi gradski susjed Rayo Vallecano, koji je trenutačno u zoni ispadanja. Ako se u svoju radničku četvrt Vallecas vrati s bodovima iz financijskog dijela grada, Benítez će završiti na ulici, uvjereni su španjolski mediji. No Pérez kaže:

- Budemo li stvarali pritisak, stvari će biti lošije. Zato pozivam sve simpatizere kluba da pomognu kako bi se radilo u miru.

Problemi za Real Madrid počeli su prije točno godinu dana nakon što je u Maroku osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo. U siječnju su krenuli porazi i dotad stečena prednost se topila kulminirajući porazima od Schalkea u Ligi prvaka, debaklu 0-4 protiv gradskog rivala Atlético Madrida i ispadanju iz Kupa. Na kraju je Barcelona osvojila prvenstvo.

- Trebali smo novi impuls - naglasio je Pérez koji je u svibnju smijenio Ancelottija i na klupu posjeo Beníteza.

- Ako smo vjerovali da je idealan čovjek za taj impuls Benítez , ne možemo mu sada nakon tri mjeseca nakon početka sezone reći da ode. Trebamo mu dati vremena - zaključio je prvi čovjek Real Madrida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom