Obavijesti

Sport

Komentari 6

Performans djevojaka je uspio! Španjolci su priznali pogrešku

Performans djevojaka je uspio! Španjolci su priznali pogrešku
1

Ne žele ni seniorski ni omladinski pogon, a nitko s nama nije razgovarao, kaže nam Helena Babić, kapetanica ekipe koja je u medije dospjela nakon performansa na utakmici njihovih muških kolega protiv Hajduka

VIDEO

Jedini istarski ženski nogometni klub na klimavim je nogama. Četrdesetak nogometašica Istre 1961 preko noći je postalo - nepoželjno.

Ulaskom grupacije Baskonia - Alavés u pulski nogometni klub ugašena je ženska ekipa, i to tik prije početka nove sezone.

Nogometašice tvrde kako pravi razlog ukidanja nisu dobile nego su od trenera doznale da ih klub nije prijavio u ligu jer nemaju dovoljno igračica?!

- Ne žele ni seniorski ni omladinski pogon, a nitko s nama nije razgovarao - kaže nam Helena Babić, kapetanica ekipe koja je u medije dospjela nakon performansa na utakmici njihovih muških kolega i Hajduka na Aldu Drosini prošle nedjelje.

- Tražile smo sastanak s upravom i dobile odgovor da nas nema tko primiti. Zato smo išli na takav istup, bio je to jedini način da zatražimo neke odgovore - dodaje Helena.

Odgovore još nisu dobili, no u kuloarima se priča kako nova uprava više nema interesa za ulaganje u ekipu koja je osnovana prije tri godine, dolaskom Amerikanca Michaela Glovera na čelo žuto-zelenoga kluba.

Djevojke su se mjesec dana pripremale za početak natjecanja u 2. HNL za žene, koja je amaterska. Dakle, djevojke nogomet igraju u slobodno vrijeme i kombiniraju ga uz posao, obitelj, školu, majčinstvo...

- Oni se vade na to da nas je bilo pet na treningu, što ne odgovara istini. U seniorkama imamo registriranu 21 curu, a u omladinskom pogonu 24 cure odradile su liječnički. Oni su to provukli tek tako, da bi se pozvali na nešto - kaže Helena.

Nadu u bolje dane daju najave da će djevojke moći nastaviti trenirati u drugom klubu, NK Istra Pula. I Španjolci će im pomoći, na intervenciju grada?! Klub je objavio priopćenje u popodnevnim satima.

NK Istra 1961 ovime izvještava zainteresiranu javnost da je u postupku reorganizacije kluba donesena odluka o izdvajanju ženskih momčadi iz organizacijske strukture NK Istra 1961, te su pokrenuti razgovori s više zainteresiranih klubova iz Grada Pule o uklapanju navedenih momčadi u strukturu tih nogometnih klubova.

NK Istra 1961 će sukladno svojim obavezama preuzetim prema nadležnim tijelima, klubu u koji će biti implementirane navedene ekipe pružiti materijalno-tehničku podršku za razvoj ženskog nogometa.

- Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek kontaktirao je odgovorne, koji su shvatili pogrešku i obećali da će djevojčice nastaviti redovno trenirati i da će financijski pratiti njihov rad - rekli su nam iz Grada Pule.

Igračice, međutim, ne žele da se oko njihove budućnosti tako prebacuje loptica. Pitanje je hoće li im zato propasti sezona.

- Bojimo se interesa drugih klubova i da će se tako ugasiti sve što je krenulo. Imamo loša iskustva - ističe Helena Babić.

VIDI OVO! 10 stvari koje morate znati o Luki Modriću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe