Obavijesti

Sport

Komentari 58

Perišić je opet oduševio Kloppa: 'Odigrao je čudesnu utakmicu!'

Perišić je opet oduševio Kloppa: 'Odigrao je čudesnu utakmicu!'

Volimo rano osvajati loptu na polovici protivnika, ali nekad to nije moguće. Protiv njih nije bilo, imaju tri stopera koja se puno dodaju i onda igraju dijagonale na Dumfriesa i Perišića kao ključne igrače, rekao je trener Liverpoola

VIDEO

On je kao konj, kao engleski punokrvnjak. Kad otrči u obranu sprintom od 70-80 metara, kraj terena osjećaš kao da se teren trese. Snaga, brzina, mišići, snažan trk, rekao je jednom prilikom bivši trener Intera Luciano Spalletti i najbolje opisao fizičku moć Ivana Perišića.

Pokretanje videa...

Golovi Hrvatska - Škotska (3-1) 02:50

Ta izjava se u eteru pojavila 2017. godine, ali ništa nije drugačije ni nakon pet godina iako su Ivanu 33 godine. Igra čudesno u posljednje vrijeme i jedan je od najboljih igrača Intera. Koliko je moćan, na svojoj koži je osjetio Trent Alexander-Arnold.

Liverpool je slavio protiv Intera (2-0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a najbolji igrač Nerazzurra bio je upravo hrvatski reprezentativac. Bio je konstantna opasnost na svojoj lijevoj strani, 'špartao' bez odmora, probijao stranu, ubacivao, driblao i izluđivao Alexandera-Arnolda koji nije znao kako ga zaustaviti. Nevjerojatno eksplozivan, brz, nemilosrdan. Sve opasne akcije išle su preko njega, no Perišićevi suigrači nisu znali iskoristiti njegovu vrhunsku formu.

Champions League - Round of 16 First Leg - Inter Milan v Liverpool

I sam trener Liverpoola Jurgen Klopp je nahvalio hrvatskog reprezentativca uoči utakmice. Surađivali su od 2011. do 2013. godine u Borussiji Dortmund i osvojili Bundesligu te Kup. Priznao je kako mu se divi i bio je svjestan kako najveća opasnost prijeti baš s njegove strane. Nove pohvale stigle su i nakon utakmice.

- Mi nismo bili sjajni, ali za to treba zahvaliti i Interu. Perišić je odigrao čudesnu utakmicu, čak su nam i braniči stvarali neprilike. Samo su dolazili pred naš gol. Ključne su bile zamjene, Firmino nam je donio gol - rekao je trener Liverpoola.

Champions League - Round of 16 First Leg - Inter Milan v Liverpool

Bio je to podjednak susret u prvom dijelu, ali u drugom poluvremenu Inter je dominirao. Perišić je neumorno probijao lijevu stranu, domaćini su prijetili, ali kada ne iskoristiš svoje šanse, stigne kazna. Firmino je u 75. zabio za 1-0, a Salah osam minuta kasnije povisio na 2-0. Liverpool nije briljirao, ali to je odlika velikih momčadi. Pobjeda i kada igra nije najbolja. 

- Jako smo se dobro branili. Volimo rano osvajati loptu na polovici protivnika, ali nekad to nije moguće. Protiv njih nije bilo, imaju tri stopera koja se puno dodaju i onda igraju dijagonale na Dumfriesa i Perišića kao ključne igrače ako mi izađemo previsoko. To onda stvara probleme pa se morate oprezno braniti.

Serie A - Inter Milan v AC Milan

Inter je igrao jako visoko u drugom poluvremenu i to je stvaralo velike probleme Kloppovoj momčadi koja se nije mogla sastati s loptom. Pa je trener Liverpoola opet kao najveću opasnost još jednom istaknuo Perišića. 

Champions League - Round of 16 First Leg - Inter Milan v Liverpool

- Kao što sam rekao ranije, njihova duboka defenzivna linija nas je užasno namučila. Naprijed imaju Dumfriesa i Perišića, čim bismo mi izašli visoko u presing postojala je opasnost da nas prebace i dostave loptu do nekoga od njih - rekao je Klopp.

Dan nakon utakmice stigla je i porcija pohvala od strane Gazette dello Sport.

- Dvadesetak minuta igre u drugom poluvremenu je Perišićeva lekcija izvrsnog nogometa. Oduševljavao je i dominirao protiv Liverpoola driblinzima, ali najviše visokim intenzitetom igre, na čemu inače zavidimo Englezima.

U 15. minuti domaćini su imali najbolju priliku na utakmici. Perišić je proletio po lijevoj strani i ubacio u peterac gdje se pojavio Calhanoglu. Pucao je lijevom nogom, ali pogodio prečku. 

- Impresivno je proletio pored Liverpoolovog desnog bočnog Trenta Alexander-Arnolda, koji nikako nije poznat po sporosti, i krasno centrirao za Calhanoglua, ali njegov udarac pogodio je prečku. Općenito, Perišić u drugom poluvremenu nije prestajao oduševljavati.

Bez obzira na poraz, talijanski mediji su nahvalili Inter. Proglasili su ga igračem utakmice uz Virgila van Dijka.  

- Perišić, igrač s vizijom igre. Onaj koji pali fitilj u napadu i poslužuje za gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'