Obavijesti

Sport

Komentari 11

Perišić kralj plaže: Na Žnjanu tuče i profesionalne odbojkaše

Perišić kralj plaže: Na Žnjanu tuče i profesionalne odbojkaše
1

ODBOJKAŠ PERIŠIĆ Ivan Perišić će s partnerom Nikšom Dell’Orcom igrati na turniru u odbojci na pijesku u Poreču. Redovito na Žnjanu očita lekciju profesionalcima, rekao je njegov partner

VIDEO

Ivan Perišić (28) je čudo od odbojkaša na pijesku. Svako ljeto kada dođe u Split, gotovo svakodnevno je na Žnjanu i pobjeđuje profesionalce. Ti dečki ne mogu vjerovati da je od njih bolji tamo neki nogometaš, kaže Nikša Dell’Orco (25), koji će s veznjakom Intera zaigrati na Poreč Majoru.

Na turniru će biti olimpijskih i svjetskih prvaka, no najveća zvijezda porečkog spektakla bez ikakve dvojbe bit će hrvatski reprezentativac. Čovjek od 50 milijuna eura, koliko Manchester United nudi Interu.

I da, Perišić neće igrati u kakvom ekshibicijskome meču nego u natjecateljskom.

- Prije šest godina s Perom Križanovićem, našim najtrofejnijim odbojkašem, došao sam u Omiš. Među igračima na plaži najbolji je bio baš Ivan Perišić. Rekli smo mu da može doći igrati s nama u Splitu na Žnjanu kad bude slobodan. Od tada idućih šest godina dolazi stalno, ne možemo ga se riješiti. Perišić je fanatik odbojke na pijesku, više želi trenirati od nas - rekao je Nikša, koji nije mislio da je Ivan baš tako dobar odbojkaš.

- Prvi put kad je došao na Žnjan, odmah me pobijedio. Čak me i nervirao, nisam mogao vratiti njegov servis. Ja mislio neki nogometašić želi se malo zafrkavati na odbojci, a on sjajan igrač. Redovito na Žnjanu očita lekciju profesionalcima - istaknuo je Dell’Orco.

On i Perišić igrat će u srijedu i četvrtak u 21 sat te u petak u 13 sati.

- Ima odraz od metra, sjajno čita igru, anticipira što će suparnik napraviti i strašno je brz. Da je ozbiljno trenirao odbojku na pijesku, uh... Meni, kad ne igram dva tjedna, treba neko vrijeme da uđem u štos, on se gotovo odmah prilagodi. Ma, da još malo popravi tehniku, bio bi vrhunski - ističe Nikša.

To je Ivan Perišić, multitalentirani sportaš. Igra odbojku na pijesku, dobar je u tenisu, sjajan u košarci, a teško ga je pobijediti i u stolnom tenisu. Tijekom priprema reprezentacije u svim tim sportovima dominira među reprezentativcima.

- Može zakucati bez problema, ima i vrlo mekan šut. Za nekoga tko ne trenira košarku jako dobar. Došao je nekoliko puta na trening moga kluba pa smo ostajali šutirati - rekao je Krunoslav Simon, hrvatski košarkaški reprezentativac i član Milana.

- Ne znam kakvu bi karijeru napravio kao košarkaš, ali talent sigurno ima - istaknuo je Simon, koji je s Perišićem igrao i tenis.

- Da, dobar je i u tenisu. Igrali smo doduše samo jednom, no kod 1-1 u setovima i 5-5 ugasili su nam svjetlo. Očito smo predugo igrali - nasmijao se Simon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu