Sport

Komentari 5

Perišić: Nisam star, igrat ću do 38.! A u Bayernu mi je odlično

Perišić: Nisam star, igrat ću do 38.! A u Bayernu mi je odlično

Na posudbi iz Intera u Bayernu zasad je sve jako lijepo, i privatno i profesionalno. Sportaš od 30 godina nije star. Moj je plan igrati još jedno 7-8 godina, kaže Ivan Perišić

U Bundesligi po četiri gola i asistencije u 13 utakmica, u Ligi prvaka - šest utakmica, jedan gol i tri asistencije. To je, ove sezone, Ivan Perišić (30). Interov igrač na posudbi u Bayernu, jedan od brojnih aduta Vatrenih već godinama. I za Euro koji nas čeka ovog ljeta.

Sochaux, Brugge, Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern. i Hrvatska. Svugdje najbolji ili među najboljima. Za Vatrene U-17 još od 2005., profesionalac od 2007. Blistava karijera. Vrhunska.

A tek je počela! Početkom veljače napunit će 31 godinu...

- Imam 30 godina. Čovjek, sportaš od 30 godina nije star. Osjećam se sjajno i moj plan je: igrati još jedno 7-8 godina - otkriva Perišić koji je ljetos, dolaskom Antonija Contea u Inter, shvatio da mu je najpametnije gledati dalje od Milana.

Novi poslodavac se, naravno, našao u roku odmah. U najmanju ruku jednako velik i slavan kao FC Inter.

- Tu sam od sredine i kolovoza i u Münchenu je zasad sve sjajno. I kad govorim o osobnom i o profesionalnom dijelu priče. Pod ugovorom sam sa Interom, u Bayernu sam na posudbi, ali ne razmišljam o tome. Idem korak po korak, dan po dan, a onda ćemo na kraju sezone vidjeti gdje i kako dalje - priča Perišić za njemački Abendzeitung.

Bayern ima opciju otkupiti ga za 20 milijuna eura. Na klupi više nije Niko Kovač, ali Perišić je provjerena klasa za bilo kojeg trenera. Na Ivanov se učinak računa žmirećki, on će svoju kvotu golova, asistencija i trke u oba pravca odraditi na bilo kojem travnjaku i protiv bilo kojeg protivnika.

Zna to jako dobro Zlatko Dalić. Nadiru mladi lavovi OršićBrekalo, u Milanu se probudio Rebić, ali Perišić je 'zicer' za Vatrene već devet godina. I to će ostati i na Euru 2020. Ionako planira igrati na još barem dva Eura i jednom Mundijalu!

Najčitaniji članci