Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Perišić uz nogomet nije mogao izabrati bolji sport od odbojke'

'Perišić uz nogomet nije mogao izabrati bolji sport od odbojke'
8

ODLIČAN IZBOR Odbojka na pijesku idealna je za nogometaše, tu su kratki sprintovi, skokovi, bočno kretanje, eksplozivnost... I skvoš nije loš izbor, kao i košarka, istaknuo je Joško Vlašić

VIDEO

Ivan Perišić nije mogao odabrati bolji sport uz nogomet. Odbojka na pijesku odlična je za mišiće stopala i zglobove, koji su zapostavljeni u nogometu jer je igrači stalno u kopačkama. A tu je i koncept same igre, koja je eksplozivna i cijelo tijelo radi, a to je vrlo kompatibilno s nogometom, kaže Joško Vlašić, jedan od najboljih hrvatski kondicijskih trenera.

Perišić je debitirao na odbojkaškom Major turniru u Poreču s igračkim partnerom Nikšom Dell’Orcom. 

- Za nogometaše je odbojka na pijesku dobra i zbog kratkih sprintova, skokova, bočnoga kretanja - istaknuo je Vlašić.

Lobao dvometraša

Perišić je do jučer bio samo odbojkaški rekreativac, no jednom od najboljih svjetskih parova, Filho-Barbosa, pokazao je da nije samo vrhunski nogometaš.

- Pazite, Barbosa ima dva metra i sjajan je bloker, a Ivan ga je uspješno prolazio lobovima i smečevima. Ima sjajan odraz - rekao je Dell’Orco.

Perišićev odraz? 100 centimetara. Usporedbe radi, najveći NBA letač svih vremena, Michael Jordan, ima odraz od 122 cm.

- Košarka je također dobra za nogometaše, no za one koji imaju zdrave zglobove, i skvoš. A svakako trebaju izbjegavati skijanje, skijanje na vodi, automoto utrke, no takve stvari znaju biti određene u ugovorima - istaknuo je Vlašić.

Brozović igra sve

Perišić je odličan i košarkaš, s odrazom od jedan metar s lakoćom zakucava. Bio je na treningu Cedevite, ali i gost Krune Simona na treningu Milana.

- Igranjem odbojke na pijesku popravio sam odraz, a to mi u nogometu pomaže kod igranja glavom - kaže Perišić, koji je sjajan u tenisu te redovito pobjeđuje hrvatske reprezentativce tijekom priprema.

Usprkos svojoj svestranosti ne može se nositi s Marcelom Brozovićem, kraljem kavanskih sportova, odnosno igara. Broz je nepobjediv u pikadu, biljaru, stolnom tenisu...

- Među reprezentativcima sam najbolji sigurno u ping-pongu, no u ‘plejki’ su bolji Mandžukić, Pjaca i Kovačić - skroman je Marcelo, koji je u reprezentativnom kampu vladar mnogih sportova.

- Ma Broz je najbolji u svemu, što god igra. U biljaru ga nitko ne može pobijediti, onda se baci na pikado, i u tome je najbolji. A što da vam kažem, kafanski čovjek - rekao je Andrej Kramarić.

Modrić zabija trice kao Curry

Ronaldo je možda najbolji strijelac Reala, no Luka Modrić je najbolji košarkaš među “kraljevima”. Ništa čudno, pa Luka je iz Zadra, a svi znamo da je “Bog stvorija čovika, Zadar košarku”. Benzemi je pokazao kako se zabija.

Mandžo obožava slobodnu borbu

Mario Mandžukić u travnju 2017. došao je na samo jednu večer u Zagreb kako bi uživo pratio UFC-ov spektakl u Areni. Veliki je fan Mirka Filipovića, ali i novog teškaškog svjetskog prvaka Stipe Miočića.

Ademi je bio na mastersu padela

Padel polako postaje sve popularniji sport, a jedan od boljih igrača među nogometašima je Arijan Ademi. On je nedavno nastupio na Masters turniru na Zagrebačkom velesajmu, a izgubio je u finalu parova.

Tenis je broj 1 kod reprezentativaca

Malo je naših nogometnih reprezentativaca koji ne vole tenis. Perišić je trenutačno najbolji, a stalno revanš traže Nikola Kalinić i Ivan Strinić. Od mlađih je Ante Ćorić veliki obožavatelj sporta s reketom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu