Obavijesti

Sport

Komentari 8

Perkovac: Obrana je vrlo dobra! Imamo momčad za 10-15 godina

Perkovac: Obrana je vrlo dobra! Imamo momčad za 10-15 godina
3

Izbornik Goran Perkovac zadovoljan je obranom hrvatske rukometne reprezentacije, koja je na Croatia kupu u Poreču primila 25 i 26 golova od Crne Gore i Slovenije

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija položila je provjeru za Europsko prvenstvo koje će se od 10. do 28. siječnja održati u Njemačkoj. Rukometaši su s 32-26 pobijedili Slovence i time osvojili pripremni turnir Croatia kup.

Poreč: Croatia Cup, Hrvatska - Slovenija

Izbornik Goran Perkovac vrlo je zadovoljan odrađenom utakmicom i pripremama za Euro.

Problemi za Hrvatsku ne staju: Otpala još dvojica rukometaša
Problemi za Hrvatsku ne staju: Otpala još dvojica rukometaša

- Bilo je dosta negativnih vijesti (s ozljedama i bolestima reprezentativaca, op.a .), ali ova ekipa ima karaktera, daju sve od sebe i kada je teško. Primili smo u dvije utakmice 25 i 26 golova, to znači da je obrana vrlo dobra, još samo da ubrzamo prenošenje lopte. Vrlo sam zadovoljan kako su se momci postavili i kako odgovorno igraju. Vidi se da za Hrvatsku žele dati sve - rekao je izbornik nakon utakmice.

Perkovac smatra kako Hrvatska ima jezgru momčadi koja dugo može biti na okupu.

- Stalno govorim da imam ekipu koja može skupa igrati idućih 10-15 godina. Klarica i Srna su odigrali izvanrednu utakmicu, onda Varaž, pa Fićo na golu, bio je na izvanrednom nivou, svi su dobro odigrali. Rezultat mi uopće nije bitan, to je sporedna stvar, najbitnije mi je što smo se vratili nakon što smo malo potonuli. Moramo raditi na tome da ostanemo mirni i hladne glave, bitno je da nas protiv Španjolaca ne ponesu neke stvari kao što je bilo (na Svjetskom prvenstvu 2023., op. a.) kao da je to neka sudbonosna utakmica... Nije, ako ju pobijedimo - super, ako ne, pobijedit ćemo ostale!

Poreč: Croatia Cup, Hrvatska - Crna Gora

Izbornik se nada kako će uskoro imati sve igrače na raspolaganju.

- Lijepo što su Martinović i Lučin bili na klupi, Karačić je igrao. Još par dana imamo do sučeljavanja sa Španjolcima, imamo puno igrača u kadru, nadam se da će se na poziciji golmana situacija malo popraviti.

Luka Cindrić bio je jedan od najboljih igrača Hrvatske s četiri golova.

- Odigrali smo vrhunsku utakmicu, pokazali smo da imamo vrhunsku obranu. Od nje smo stvarali puno prilika i kontranapada. To treba biti naš putokaz za Europsko prvenstvo. Svi su dobili šanse, ja sam zadovoljan. Svi koji su igrali dali su svoj maksimum, Martinović i Lučin još su bolesni i kad se vrate ćemo biti na još većoj razini - rekao je Cindrić.

Filip Ivić odradio je sjajan posao na golu Hrvatske. Obranio je četiri od šest sedmeraca i imao deset obrana na utakmici.

- Čestitam Sloveniji na borbenosti od prve do zadnje lopte. Čestitke i mojim dečkima i hvala publici koja je ispunila tribine. Ovo je lijepa uvertira u Europsko prvenstvo. Spremni smo za prvu utakmicu protiv Španjolske, nažalost ostali smo bez nekih igrača. Probat ćemo nadoknadit njihov izostanak, neka svim srcima budu uz male ekrane, a mi ćemo dati sve od sebe. Obrana je bila vrhunska, s dobrim blokom. Igrali smo odlično, uvijek može bolje, ali ostvarili smo ono što smo dogovorili prije utakmice - rekao je Ivić nakon utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz