Obavijesti

Sport

Komentari 2

Perković u Minsku pobijedila za Europu protiv Amerikanaca...

Perković u Minsku pobijedila za Europu protiv Amerikanaca...
1

Perković je u Minsku slavila s hicem od 67,65 metara, što je za samo 13 centimetara manje od rezultata koji je ostvarila prije šest dana u Zagrebu, no do pobjede nije stigla lagano

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobjedom je u natjecanju bacačica diska osigurala Europi maksimalnih devet bodova u dvoboju protiv SAD-a u Minsku, dok je Marija Tolj zauzela šesto mjesto.

Perković je u Minsku slavila s hicem od 67,65 metara, što je za samo 13 centimetara manje od rezultata koji je ostvarila prije šest dana u Zagrebu. No, do pobjede nije stigla lagano, nakon prve je četiri serije zauzimala drugo mjesto sa 62,69 iza mlade Amerikanke Laulauge Tausaga-Collins koja je bila vodeća sa 63.03.

Ipak, u petoj seriji Perković je bacila 63.96 što je bilo nedostižno za konkurenciju iako je Tausaga-Collins odmah potom ostvarila novi osobni rekord od 63.71, da bi u šestoj seriji disk naše šampionke doletio do 67.65.

Tausaga-Collins je sa 63.71 završila na drugom mjestu, dok je još jedna Amerikanka Valerie Allman sa 62.44 završila na trećoj poziciji.

Mihaljević treći

Tolj je do šeste pozicije stigla s hicem od 60.37 iz druge serije čime je Europi osigurala tri boda pobijedivši Amerikanke Kelsey Card (60.35) i Whitney Ashley (60.00).

Kasnije tijekom večeri Europu je u bacanju kugle za muškarce predstavljao Filip Mihaljević. Hrvatski rekorder zauzeo je treće mjesto s odličnim rezultatom od 21.60 metara čime je reprezentaciji Starog kontinenta osigurao šest bodova.

Mihaljević je u Minsku dva puta bacao kuglu preko 21 metra, 21.04 u drugoj seriji te 21.60 u trećoj, a taj je hitac samo 24 centimetra slabiji od hrvatskog rekorda koji je postavio u Slovenskoj Bistrici u lipnju.

Pobijedio je Amerikanac Darrell Hill s odličnih 22.35 ispred Poljaka Konrada Bukowieckog sa 21.92m. Hill je time SAD-u osigurao devet bodova, dok je Bukowiecki za Europu osvojio sedam bodova.

Nakon prvog dana Europa vodi s 331-304. Iako su Amerikanci ostvarili dvostruko više pobjeda, njih 12 u odnosu na europskih šest, Europljani su pokazali veću širinu osvojivši mnogo više drugih, trećih i četvrtih mjesta. U utorak je na programu preostalih 19 disciplina. (dk)