Obavijesti

Sport

Komentari 2

Perković u Minsku pobijedila za Europu protiv Amerikanaca...

Perković u Minsku pobijedila za Europu protiv Amerikanaca...
1

Perković je u Minsku slavila s hicem od 67,65 metara, što je za samo 13 centimetara manje od rezultata koji je ostvarila prije šest dana u Zagrebu, no do pobjede nije stigla lagano

VIDEO

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobjedom je u natjecanju bacačica diska osigurala Europi maksimalnih devet bodova u dvoboju protiv SAD-a u Minsku, dok je Marija Tolj zauzela šesto mjesto.

Perković je u Minsku slavila s hicem od 67,65 metara, što je za samo 13 centimetara manje od rezultata koji je ostvarila prije šest dana u Zagrebu. No, do pobjede nije stigla lagano, nakon prve je četiri serije zauzimala drugo mjesto sa 62,69 iza mlade Amerikanke Laulauge Tausaga-Collins koja je bila vodeća sa 63.03.

Ipak, u petoj seriji Perković je bacila 63.96 što je bilo nedostižno za konkurenciju iako je Tausaga-Collins odmah potom ostvarila novi osobni rekord od 63.71, da bi u šestoj seriji disk naše šampionke doletio do 67.65.

Tausaga-Collins je sa 63.71 završila na drugom mjestu, dok je još jedna Amerikanka Valerie Allman sa 62.44 završila na trećoj poziciji.

Mihaljević treći

Tolj je do šeste pozicije stigla s hicem od 60.37 iz druge serije čime je Europi osigurala tri boda pobijedivši Amerikanke Kelsey Card (60.35) i Whitney Ashley (60.00).

Kasnije tijekom večeri Europu je u bacanju kugle za muškarce predstavljao Filip Mihaljević. Hrvatski rekorder zauzeo je treće mjesto s odličnim rezultatom od 21.60 metara čime je reprezentaciji Starog kontinenta osigurao šest bodova.

Mihaljević je u Minsku dva puta bacao kuglu preko 21 metra, 21.04 u drugoj seriji te 21.60 u trećoj, a taj je hitac samo 24 centimetra slabiji od hrvatskog rekorda koji je postavio u Slovenskoj Bistrici u lipnju.

Pobijedio je Amerikanac Darrell Hill s odličnih 22.35 ispred Poljaka Konrada Bukowieckog sa 21.92m. Hill je time SAD-u osigurao devet bodova, dok je Bukowiecki za Europu osvojio sedam bodova.

Nakon prvog dana Europa vodi s 331-304. Iako su Amerikanci ostvarili dvostruko više pobjeda, njih 12 u odnosu na europskih šest, Europljani su pokazali veću širinu osvojivši mnogo više drugih, trećih i četvrtih mjesta. U utorak je na programu preostalih 19 disciplina. (dk)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe