Obavijesti

Sport

Komentari 38

Pero: Mi nismo ništa napravili naspram ovog, nismo ni sjena

Pero: Mi nismo ništa napravili naspram ovog, nismo ni sjena
1

Veliki Pero Metličić oduševljen je pobjedom protiv Poljske te je čak rekao da ono što je njegova generacija radila nije ni sjena ovoga što su Babićevi igrači napravili

VIDEO

Da nismo vjerovali, ne bi ispalo ovako kako je. To što pričamo ovo, ono, to su sve gluposti. Ali prije početka utakmice Norveška - Francuska vjerojatno nismo vjerovali. Prvo nismo vjerovali da će Norveška dobiti Francusku, ali onda kada se otvorilo da su ovi pobijedili, počeli smo razmišljati da imamo šansu, rekao je Pero Metličić.

Legenda hrvatskog rukometa sretna je što su Babićevi igrači iskoristili priliku koju su im pružili Norvežani.

- Dali su nam šansu, je velika, je teška, ali sport je to, sve je moguće. Poljaci, bez obzira što igraju doma, nisu odigrali neki turnir. Možda jedino protiv Francuske su bili dobri, ali ovo sve drugo bilo je jako loše. Znali smo i da nam tradicionalno leže i ja sam vjerovao da ćemo pobijediti. Ali da pobijedimo 11 razlike moralo se poklopiti puno toga, moraš odigrati perfektnu utakmicu. No nitko od nas nije razmišljao o tome već samo da odigramo jednu pravu utakmicu pred 15.000 ljudi i pokažemo da je poraz od Francuske bio loš dan. Vidjeli ste, pripremili smo se taktički fantastično, ali ovo je pobjeda momčadi. Mi smo ih samo uputili, sve drugo je bilo na njima. Pokazali su taj timski duh o kojem svaki dan pričamo. Uvijek kad se osvajalo medalje, osvajala je momčad. Kad smo svi bili jedno, radili smo velike stvari. Tako je bilo i jučer, ovo je bio san snova.

Danas pomoćni trener, a nekad kapetan sjajne generacije usporedio je ovu sa svojom generacijom

- Moram ovo reći. Ono što je moja generacija napravila je ništa spram ovoga. Mi nismo ni sjena ovoga. Mi smo sve gazili, ali jedan razlike. A ovo je bilo nestvarno. Ja sam uživao od prve do zadnje sekunde.

Imamo realne šanse da budemo prvaci Europe

Senzacionalnu pobjedu treba postaviti na stranu i posvetiti se pripremi za polufinale sa Španjolcima (petak, 21.00).

- Sve što smo napravili je fantastično, no sada se moramo koncentrirati na Španjolsku. To je sport. Priprema mora biti 500% i ne želimo tu stati. Ako smo dobili priliku, bilo bi šteta da je ne pokušamo iskoristiti. U igri je velika stvar, medalja kao medalja je nešto fantastično, pogotovo za veliku većinu ovih igrača koji nemaju medalje. Ali tu je u igri i direktni plasman na OI i SP. Stvarno se isplati jer bi nam puno olakšalo godinu. Mirno bi se mogli pripremati za Igre, a onda i za SP. Protivnici su odlični, ali sve te ekipe možemo pobijediti. Imamo realne šanse da budemo prvaci Europe kao i svi oni. Nadam se da će nam ovo dati krila - kaže Metličić i analizira igru našeg idućeg protivnika:

- Španjolci su dobri u obrani, agresivni, tjeraju te na pogrešku te  imaju fantastične golmane. Ali mislim da u igri 6 na 6 imaju jako puno problema. Tu su tanki bez obzira što su to velika imena. Barem s ovim protivnicima s kojima su igrali nisu dobro reagirali na agresivne zone. Krila su im dobra, traže puno pivota, ali čine mi se nedorečeni u napadu. U tranziciji su dobri i to je primarni cilj da zaustavimo. Ako ih natjeramo da napadaju našu zonu imamo dobre šanse. Nisu me baš oduševili. Starija su i iskusnija ekipa, ali po meni je Šterbik ipak tu broj jedan. O njemu će puno ovisiti, vidjeli ste kako brani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.