Obavijesti

Sport

Komentari 4

Pet mjeseci trudna atletičarka trčala 800 metara pa odustala: Bebino zdravlje mi je najvažnije

Pet mjeseci trudna atletičarka trčala 800 metara pa odustala: Bebino zdravlje mi je najvažnije

Mentalno je bilo jako teško jer sam znala da se ne mogu natjecati na razini na kojoj sam bila prije 18 tjedana, ali samo sam htjela dokazati za što su žene sposobne, rekla je Lindsay Flach

Američka atletičarka Lindsay Flach (31) nastupila je na nacionalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u 18 tjednu trudnoće. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ivana Lončarek

Pokretanje videa ...

"Tajna više nije tajna", napisala je uz fotografiju na Instagramu prošlog tjedna prije početka kvalifikacija s vidljivim trudničkim trbuščićem.

Kvalifikacije su se održale u Oregonu po nezapamćenoj žegi, a Flach utrku nije završila. Sedmobojka je nakon stotinjak metara očigledno shvatila kako je ovo za nju ipak prevelik 'zalogaj' s obzirom na to da se nalazi u drugom stanju. 

- Mentalno je bilo jako teško jer sam znala da se ne mogu natjecati na razini na kojoj sam bila prije 18 tjedana, ali samo sam htjela dokazati za što su žene sposobne - rekla je Flach za Yahoo Sports. 

Ovo su Flach bile treće kvalifikacije za Olimpijske igre u sedmoboju nakon 2012. i 2016. godine. Na otvorenom prvenstvu SAD-a 2018. godine uzela je drugo mjesto. 

- Najvažnije mi je bilo sačuvati svoje i bebino zdravlje - objasnila je Flach, koja tvrdi da vjerojatno ne bi ni dolazila na kvalifikacije da su se održale prije nekoliko tjedana.

- Dobrih 12 tjedana sam gadno povraćala, što mi je utjecalo na treninge. Ali u posljednje vrijeme bilo mi je bolje i uspjela sam spojiti nekoliko stvarno dobrih treninga. Ipak, znala sam da ću morati biti oprezna te da neću ugroziti ni sebe ni bebu . rekla je Flach, koju je dio javnosti kritizirao zbog nastupa u petom mjesecu trudnoće.

Sedmoboj za žene sastoji se od trke na 100 metara preko prepona, skoka uvis, bacanja kugle, utrke na 200 metara, skoka udalj, bacanja koplja i utrke na 800 metara. 

Amerikanka se natjecala u svim disciplinama, a od 800 metara uspjela je otrčati 100 te je ukupno zauzela 15. mjesto od 18. 

Flach nije jedina sportašica koja se natjecala u trudnoći. Serena Williams osvojila je sedmi Australian Open dok je bila trudna 2017. godine.