Obavijesti

Sport

Komentari 16

Petrić strijelac u remiju HSV-a, Raul zabio poput Šukera '96.

Petrić strijelac u remiju HSV-a, Raul zabio poput Šukera '96.
1

Hrvatski reprezentativac Mladen Petrić doveo je HSV u vodstvo golom iz penala u 40. minuti. Bayer je ipak uzeo bod. Schalke je zahvaljujući Raulu svladao Hannover

VIDEO

Nogometaši HSV-a i Bayera iz Leverkusena odigrali su 1-1 u posljednjem dvoboju 29. bundesligaškog kola.

Mladen Petrić zabio je u 40. minuti utakmice iz 11-erca svoj sedmi ovosezonski bundesligaški pogodak za Hamburžane, prvi od 18. veljače kad je pogodio pri domaćem 3-1 porazu od Werdera. Bio mu je to ujedno treći gol iz jedanaesterca.

Odigrao je hrvatski napadač 88 minuta, kada je napustio teren za Korejca Sona. Ivo Iličević za domaće je igrao do 71. minute.

Za goste je u 55. minuti nakon niza bizarnih okolnosti poslije jednog prekida izjednačio mladi njemački reprezentativac Andre Schürrle.

Momčad Torstena Finka i sedmi put uzastopno nije uspjela pobijediti na svom stadionu. Dva je boda iznad zone ispadanja.

Novi trenerski tandem Leverkužana, Sami Hyypiä i Sascha Lewandowski, debitirao je remijem zaustavivši negativnu seriju na četirima porazima u nizu.

Schalke lako s Hannoverom, Raul poput Šukera

U tjednu u kojem su ispali u četvrtfinalu Europa lige od Athletic Bilbaa nogometaši Schalkea utješili su se lakom bundesligaškom pobjedom protiv Hannovera. U sklopu 29. kola bilo je 3-0 za sastav iz Gelsenkirchena.

Dva je gola u 18. ovosezonsku pobjedu "rudara" ugradio Raul, a jedan Klaas-Jan Huntelaar, dok je Peruanac Jefferson Farfan asistirao kod sva tri gola.

Na oduševljenje 61.673 gledatelja na Veltins Areni vodstvo domaćinu Raul je donio već u 6. minuti kada je pospremio loptu u mrežu glavom. Bio je to nekadašnjem kapetanu madridskog Reala 13. ovosezonski bundesligaški gol. Posebno je impresivan bio drugi pogodak legendarnoga 34-godišnjeg Španjolca u 47. minuti, Nakon duplog pasa s Jeffersonom Farfanom, trostrukim nedjeljnim asistentom i asistentom kod svakoga od triju posljednjih Raulovih pogodaka, Raul se na desnoj strani 16-erca riješio jednoga suparničkog igrača, a potom i golmana Ron-Roberta Zielera kojeg je fintirao jačom, lijevom nogom, te mu potom, nakon što je loptu zarolao, zabio slabijom, desnom. Na skoro identičan način Davor Šuker zabio je 1996. godine u četvrtfinalu njemačkom vrataru Andreasu Köpkeu.

Točku na i na petu pobjedu Schalkea u posljednjih šest utakmica postavio je Nizozemac Huntelaar svojim 24. ovosezonskim prvenstvenim golom.

Huntelaar je potonjim golom postao najbolji nizozemski bundesligaški strijelac u jednoj sezoni. Prethodno je rekord držao Roy Makaay koji je 23 gola zabio u dresu Bayerna u sezoni 2003/04.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'