Obavijesti

Sport

Komentari 6

Pijani vozač terencem ubio pet maratonaca u Johannesburgu

Pijani vozač terencem ubio pet maratonaca u Johannesburgu
4

Vozač je na mjestu ubio četiri žene i jednog muškarca. Još jedna maratonka teško je ozlijeđena i bori se za život. Trkači su se pripremali za Soweto maraton...

VIDEO

Šest južnoafričkih maratonaca treniralo je uoči Soweto maratona koji se trči idućeg mjeseca. Atletičari su u subotu istrčavali dio trase na cesti u okolici Johannesburga kada je oko 6.15 ujutro na njih naletio vozač terenca Mercedes ML500.

Maratonka Abigail Stengile (29) je zadobila teške ozljede, dok su njezine kolegice Moroese Mokoatsi (34), Reneilwe Lesenyeho (31), Given Mills (30) i Nomvula Regina Dumako (35), te maratonac Isaac Tlale (37) preminuli na licu mjesta od udara.

Sihle Mlaba i Vusi Madonsela, također trkači, tog su jutra zakasnili na trening i tako izbjegli sudbinu stradalih sportaša.

Dvojac je dotrčao na mjesto nesreće samo nekoliko minuta nakon što je vozač pregazio njihove sunarodnjake.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bile su u pitanju minute. Dotrčali smo do mjesta i shvatili da se radi o našim atletičarima. Njihove su noge i ruke bile slomljene, tijela izobličena i oni su samo tamo ležali - ispričao je Vusi Madonsela.

Vozač Mercedesa navodno je bio pod utjecajem alkohola kada je pregazio trkače, a protiv njega su lokalne vlasti zatražile da se podigne optužnica za ubojstvo. Svjedoci tvrde da je u vidno pripitom stanju pokušao pobjeći s mjesta nesreće. Navodno se radi o 43-godišnjem inženjeru.

Drugi maratonac koji je zakasnio na trening i tako preživio nemili događaj rekao je policiji kako je vozač terenca bio toliko pijan da nije bio u stanju ni shvatiti što je učinio.

Južnu je Afriku ove godine već potresla slična tragedija, kada je biciklistkinju Carlu Swart također pregazio kamion.

Južnoafrički olimpijski odbor izrazio je žaljenje zbog nesretnog slučaja i pogibije petorice atletičara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića