Obavijesti

Sport

Komentari 3

Pino Giergia nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora!

Pino Giergia nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora!

Legendarni košarkaš Giuseppe Giergia proglašen je krivim i na zatvorsku je kaznu od dvije godine nepravomoćno osuđen. Sudilo mu se u Zadru za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju

Giuseppe Giergia je u razdoblju od 1. siječnja 2005. do 19. lipnja 2009., u Zadru, kao direktor Športske udruge Košarkaški klub Zadar, u cilju da se u znatnoj mjeri nepripadno okoristi ta Udruga, odobrio da se plaćaju fakture koje ne predstavljaju vjerodostojne knjigovodstvene dokumente.

Zadar: Promocija autobiografija Krešimira Ćosića "Igraj, vjeruj, živi!"

Također je odobrio da se u poslovnim knjigama kluba prikazuju netočni iznosi porezne osnovice za obračun PDV-a na plaćanja kluba inozemnim agencijama za rate ugovora o profesionalnom igranju. Osuđen je i da je nepripadno koristio pravo na odbitak pretporeza, a na toj osnovi prilikom podnošenja godišnjih poreznih prijava-završnih računa odobrio obračunavanje umanjenih iznosa poreza na te obveze. 

'Zubčić ne želi u reprezentaciju sve dok sam joj ja izbornik? A ništa, onda će se načekati...'
'Zubčić ne želi u reprezentaciju sve dok sam joj ja izbornik? A ništa, onda će se načekati...'

- Time je nepripadno zadržao za udrugu Košarkaški klub Zadar sredstva u ukupnom iznosu od 5.945.249,68 kuna i dalje raspolagao tim sredstvima na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske - kaže glasnogovornik suda Davor Dubravica.

Htjeli smo doznati kako se osjeća košarkaški velikan košarkaškog grada nakon presude, no nije se javio na telefonski poziv.