Sport

Komentari 3

Pippen pozdravio ulazak Kukoča u Kuću slavnih: Bilo je i vrijeme

Pippen pozdravio ulazak Kukoča u Kuću slavnih: Bilo je i vrijeme

Volio sam igrati s Tonijem i on je bio jako važan za našu momčad kad smo drugi put osvojili tri naslova zaredom. Jako se veselim što će nam se uskoro priključiti, napisao je u objavi Scottie Pippen

Definitivno smatram da zaslužuje ući u Kuću slavnih. On je bio važan dio naše momčadi. Pogledajte ligu danas, svi imaju velike trojke, Toni je kod nas bio dio te slagalice. Bio je produktivan i njegove zasluge u našem uspjehu su velike, rekao je 2019. legendarni Scottie Pippen o ulasku Tonija Kukoča u Kuću slavnih, a nakon nešto više od dvije godine i dočekao.

Prije nekoliko dana je NBA, na opće oduševljenje svih Hrvata, uvrstio našeg košarkaša na popis košarkaša koji će ove godine ući u Kuću slavnih. Jedog od najboljih europskih košarkaša u NBA ligi i člana nevjerojatne generacije Chicago Bullsa s kojom je osvojio tri naslova prvaka zaredom, a 1996. godine i nagradu za najboljeg šestog igrača.

Splićanin je također peterostruki Euroscar igrač godine, odnosno najbolji igrač Europe. Trostruki prvak Europe s Jugoplastikom, triput je bio MVP Final Foura, a s Hrvatskom je osvojio tri medalje. Srebro s Olimpijade 1992., broncu sa Svjetskog prvenstva 1994. godine i broncu s Eurobasketa godinu kasnije.

Stobreè: Golf klub Split 1700 slavi 20. obljetnicu osnutka

Mnogi misle da je Toni već odavno trebao biti u elitnom društvu, prvi među njima Scottie Pippen.

- Bilo je i vrijeme! Volio sam igrati s Tonijem i on je bio jako važan za našu momčad kad smo drugi put osvojili tri naslova zaredom. Apsolutno zaslužuje biti dio Kuće slavnih i jako se veselim što će nam se uskoro priključiti - rekao je.

Toni Kukoč je izabran 1990. kao 29. 'pick' na draftu, a nakon tri dodatne godine 'kaljenja' u Europi otišao je u Chicago Bullse za koje je igrao do 2000., a u ligi je ukupno zabio 9810 koševa, uhvatio 3555 skokova i upisao još 3119 asistencija.

Najčitaniji članci