Obavijesti

Sport

Komentari 31

Pirotehnički rat! Golman odbio igrati nakon neviđene bakljade

Pirotehnički rat! Golman odbio igrati nakon neviđene bakljade
1

Gradski derbi u Göteborgu prekinut je u drugom poluvremenu zbog velike bakljade navijača. Na teren su letjele baklje, topovski udari, ali i pirotehnika veličine limenke. Stradao je golman GAIS-a

VIDEO

AFK i GAIS su zaigrali prvi susret nakon sedam godina, ali je gradski derbi u Göteborgu potrajao samo 45 minuta. Utakmica je prekinuta zbog neviđene bakljade navijača. Nisu to bila uobičajene baklje i topovski udari koje viđamo na utakmicama, s tribina su u zrak i prema travnjaku letjele i rakete. Nažalost, u čitavom kaosu je nastradao golman GAIS -a Marko Johansson.

- Jedna od raketa je pala blizu našeg golmana, odjeknulo je jako, ima problema sa sluhom. Čvrst je on dečko, ali ovo se ne smije događati. Obje momčadi su htjele nastaviti utakmicu, ali najvažnija je sigurnost igrača. Naš golman više nije htio izaći na teren i stati među vratnice - rekao je trener GAIS-a Bosko Orovic.

Nevjerojatne scene odigrale su se u drugom poluvremenu kod rezultata 0-0, a sudcu Glennu Nybergu nije preostalo ništa drugo nego da igrače povuče u svlačionicu. Više od sat vremena vijećali su predstavnici klubova, policija i suci hoće li se utakmica nastaviti, a onda su donijeli odluku - nemoguće je garantirati sigurnost, utakmica se prekida.

- Ovo je najveća bakljada koju smo vidjeli, a u svemu je stradao golman GAIS-a koji više ne čuje baš dobro... Udarilo je jako blizu njega. Nemamo sportske uvjete za nastavak utakmice. Igrači su htjeli igrati, navijači su čekali nastavak, ali morali smo donijeti odluku - rekao je delegat utakmice Niklas Bengtsson.

- Glava me užasno boli, još uvijek mi zvoni u ušima. Uplašio sam se. Prvo sam mislio da se opale obične bengalke na tribinama, da nema opasnosti, ali onda sam vidio da pada nešto veličine limenki. Pomislio sam: "S*anje, što je ovo?" Nakon toga je palo pokraj mene, refleksno sam krenuo trljati desno uho. Nikada nisam vidio nešto ovako, kao Nova godina na terenu - rekao je Marko Johansson.

Pretpostavlja se da su navijači pirotehniku sakrili na tribinama prije utakmice. Klubovi su na svojim službenim stranicama objavili dan će utakmica švedskog kupa biti nastavljena u utorak u 14 sati pred praznim tribinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani