Obavijesti

Sport

Komentari 5

Pistonsi u seriji: Pobijedili su prvake u posljednjoj sekundi

Pistonsi u seriji: Pobijedili su prvake u posljednjoj sekundi
1

Detroit je potjerao svojeg najskupljeg igrača i proigrao. U šest utakmica bez Josha Smitha Pistonsi su ostvarili isto toliko pobjeda, uključujući i gostujuću kod Spursa

VIDEO

Zanimljivo je prošlog ljeta zvučala vijest da je Detroit doveo Stana van Gundyja za trenera. Strateg koji je odveo Orlando do finala 2009. godine jedan je od boljih trenera u ligi, pa su svi htjeli vidjeti kako će se slagati s igračima kojima rad na treninzima i nije baš omiljeni dio karijere.

Van Gundyjev početak nije obećavao, Detroit je u sezonu krenuo sa samo pet pobjeda u 28 utakmica . Trebalo je napraviti rez, a trener se odlučio zahvaliti na suradnji najskupljem igraču Joshu Smithu , koji je godišnje zarađivao 14 milijuna dolara u dresu Pistonsa. Otkaz Smithu bio je vrhunski potez, Detroit je od njegovog odlaska ostvario šest pobjeda u šest utakmica .

Posljednja je stigla na vrućem terenu, u gostima kod prvaka. San Antonio Spursi vodili su 18 razlike , imali i tri koša viška deset sekundi prije kraja, ali nakon pogođenih slobodnih bacanja Jodieja Meeksa za samo jedan razlike, izgubili su loptu. Ona je završila u rukama Brandona Jenningsa , koji je prešao cijeli teren i u posljednjoj sekundi zabio za pobjedu Detroita 105-104.

- Bio sam na otvorenoj trici, ali pomislio sam: 'Ma neću šutirati za tri.' Vidio sam da je Boris Diaw krenuo prema meni, to je bila dobra prilika da ga zaobiđem i šutiram od table - prepričao je razigravač Detroita napetu završnicu.

VIDEO

Završio je s 13 koševa i sedam asistencija, a najbolji je bio centar Andre Drummond , koji je uz 20 koševa imao i 17 skokova. Za Spurse je nakon 13 utakmica pauze zbog ozljede zaigrao Tony Parker , ali u 13 minuta na terenu promašio je sva tri šuta iz igre i završio s tri poena.

Spursi su s omjerom 21-15 sedmi na zapadu, Detroit je sa šest uzastopnih pobjeda došao do omjera 11-23 na istoku. Više ni doigravanje ne izgleda tako daleko , s obzirom na to da osmoplasirani Miami ima samo četiri pobjede više.

Dragić gura Phoenix u doigravanje

U drugoj utakmici večeri Phoenix Sunsi pobijedili su Milwaukee Buckse sa 102-96 . Igra s tri razigravača zbunila je cijelu ligu, Goran Dragić imao je 16 koševa, Isaiah Thomas zabio je 19 ušavši s klupe, a Eric Bledsoe uz deset koševa podijelio je deset asistencija.

- Nije to bila najljepša utakmica, ali u drugom poluvremenu zabili smo 59 koševa. Igrali smo bliže onom kako zaista možemo igrati - rekao je Jeff Hornacek , trener Sunsa, koji vjeruje da njegova momčad može i bolje od omjera 21-16 i osmog mjesta na zapadu.

Dragić i društvo ne samo da su na putu prema doigravanju, nego pušu za vratom favoritima za naslov poput Spursa i Clippersa, a ni Rocketsi nisu daleko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja