Sport

Komentari 12

'Planina' se urušila: Pogledajte kako je najjači čovjek na svijetu po prvi puta završio na podu

'Planina' se urušila: Pogledajte kako je najjači čovjek na svijetu po prvi puta završio na podu

Hafthór Bjornsson odradio je ekshibicijski meč uoči velikog okršaja s još jednim 'najjačim čovjekom na svijetu' Eddiejem Hallom. Izgledao je bolje i spremnije nego ranije, no u jednom trenu završio je u nokdaunu

Jedan je od najuspješnijih natjecatelja "World Strongest Man". Svakako najpoznatiji u povijesti natjecanja. Gorostas Hafthór Björnsson je zapaženim sportskim rezultatima široj javnosti postao poznat i po ulozi 'Planine' u svjetskoj hit seriji Igra prijestolja, gdje je glumio Gregora Cleganea, zaštitnika kraljice Cersei Lannister.

POGLEDAJTE VIDEO: Moja Priča - Sara Kos

Od nedavno se ozbiljnije posvetio boksu iako je borilačkim vještinama naginjao i ranije. Sjetit ćemo se njegova sparinga s Conorom McGregorom od prije koju godinu. Pa je tako Dubai ugostio njegov novi ekshibicijski meč na četiri runde.

Preko puta njega stajao je britanski teškaš Simon Vallily u meču u koje je 'Thor' pokazao veliki napredak u odnosu na prethodne mečeve. Razlog je pretežito manji broj kilograma zbog čega je pokretljiviji nego do sada. Međutim, u jednom trenutku je primio odličan udarac koji ga je bacio na pod.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Meč s Vallilyjem ionako je bio uvertira u okršaj s još jednim 'najjačim čovjekom na svijetu' Eddiejem Hallom, s kojim će 'Planina' uskoro u ring.

- Eddie Hall, nadam se da treniraš do maksimuma jer dolazim po tebe i nokautirat ću te. Ideš na pod. Respektiram se kao sportaša i znam da se naporno pripremaš, ali završit ću te - poručio je 'Thor' nakon meča s Vallilyjem pa dodao:

- Posvetio sam svoje vrijeme i život ovom sportu. Treniram tri puta dnevno i imam veliko poštovanje prema boksu jer svaki dan shvaćam koliko je taj sport zapravo težak.

Inače, teško je reći tko je ustvari jači od njih dvojice. Oni su poput Messija i Ronalda 'strongmana' i svaki ima svoje pristalice. No, ono što je sigurno je da je Björnsson mnogo jače zagrizao za boks nego Hall pa će u startu biti favorit.

Najčitaniji članci