Obavijesti

Sport

Komentari 1

Plantić izgubio, odbijena žalba saveza: Kako može jedan sudac sve dati Luki, drugi Bjelorusu?!

Plantić izgubio, odbijena žalba saveza: Kako može jedan sudac sve dati Luki, drugi Bjelorusu?!
8

Gabriel Veočić ušao je u osminu finala kao prvi naš borac koji je na ovom Svjetskom prvenstvu u Beogradu ostvario dvije pobjede. Ispao je i Matteo Komadina pa su ostali samo Veočić i Damir Plantić

VIDEO

Hrvatski olimpijac Luka Plantić (do 80 kg) u svom drugom meču, u šesnaestini finala Svjetskog prvenstva u Beogradu zaustavljen je podijeljenom sudačkom odlukom 3-2 od Bjelorusa Alakseija Alfiorauja.

Pokretanje videa...

Luka Plantić 01:02

Vodstvo hrvatske reprezentacije odmah je uložilo protest i žalbu. Naime, suci su prvu i drugu rundu bodovali 4-1 i 3-2 za Bjelorusa, a treću 4-1 za Plantića, ukupno 3-2 u korist Alfiorauja. No, HBS smatra da su sporne dvije situacije: je li sudac u trećoj rundi trebao brojati Bjelorusu i je li mu propustio dati javnu opomenu zbog okretanja i izbjegavanja borbe. Bjelorus je okretanjem od suparnika izbjegavao tešku situaciju već u drugoj rundi. No, Sudačka komisija Aibe odbila je hrvatsku žalbu.

U dramatičnom meču s bezbroj obostranih udaraca Luka je nezadrživo jurišao, nasrtao na Bjelorusa, koji je podnio sve napade i uzvraćao preciznim direktima i aperkatima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Boxing - Men

Plantića to nije zaustavilo, napadao je i primao udarce, ali i mljeo suparnika koji je od prve runde imao problema s arkadom, a nakon nekoliko Lukinih serija izgledalo je da nedostaje samo još završni udarac za kraj.

Bjelorus Alfiorau bio je i uzdrman u trećoj rundi, sudac nije brojao i očito su suci preferirali njegov tehnički čišći boks od Plantićevih uraganskih napada, s kojima nije posustao do zadnje sekunde.

- Neka se suci i sudačka komisija Aibe zapitaju kako je moguće da jedan sudac, Kanađanin, boduje sve tri runde za Plantića (30-27), a Englez potpuno suprotno sve tri runde za Bjelorusa (27-30)!? Koji su kriteriji i naputci dani sucima, što je presudno kod bodovanja? - pita se naš savez.

Boxing - Men

Prednost Luki 29-28 dao je još sudac iz Kineskog Tajpeha, a Bjelorusu po 29-28 Marokanac i Šveđanin.

Nije prvi put da zbog svog robusnog, razarajućeg stila nema naklonost sudaca, samo ove godine tako je bilo na jakom turniru u Harkivu, na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu, pa na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje je, smatra HBS, oštećen protiv Meksikanca Romera u osmini finala.

Mladi hrvatski vojnik Gabrijel Veočić (20), naš prvak u srednjoj kategoriji (do 75 kg), izborio je drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu i plasirao se među 16 najboljih, u osminu finala.

Veočić je prvi hrvatski boksač koji je s dvije pobjede izborio osminu finala i drugi među 16 najboljih. Damir Plantić u teškoj kategoriji do 86 kg borit će se u nedjelju poslijepodne, 31. listopada prvi od Hrvata za prolazak u četvrtfinale, protiv Belgijca Victora Schelstraetea.

Mladi Brođanin nakon Meksikanca Martineza u 1. kolu, svladao je uvjerljivo u susjedskom okršaju Lea Cvitanovića, reprezentativca BiH iz Bijeljine. Viši i pokretljiviji Gabrijel je uvjerljivo dobio sve tri runde 10-9 i s konačnih 5-0 (30-27 kod svih pet sudaca) slavio nad čvrstim i upornim Cvitanovićem koji je otpočetka krenuo agresivno prema naprijed, kratio distancu, no Veočić je taktički odličnim boksom pogađao pravodobne direkte, a sa snažnim aperkatima lomio predstavnika BiH.

Kontrolirao je meč od prve do posljednje minute, držao svoj stil s distance i preciznim pogocima i hitrim eskivažama  nije dozvoljavao agilnom suparniku da se razmaše i nametne borbu iz klinča.

Jedini problem imao je u 3. rundi zbog ozljede arkade stradale u silovitim sudarima s čvrstim Cvitanovićem. Bosansko-hercegovački reprezentativac Leo Cvitanović s njemačkom adresom kvalitetan je borac koji traži otvorenu borbu, a ove godine boksao je i u Zagrebu u dresu Radnika iz Bijeljine i sigurno pobijedio našeg Cvetkovića.

Dvadesetogodišnji Brođanin, debitant na Svjetskom prvenstvu, boksao je stilom iskusnog rutinera i majstorski odradio drugi meč na SP-u u Beogradu! Gabrijel je rekao nakon meča:

- Zadovoljan sam kako sam odradio meč, jer odvijalo se sve prema našim zamislima. U osmini finala očekuje me Škot i pripremit ćemo sve da svladam i njega i uđem među osam najboljih na svijetu.

Veočić će u osmini finala, u ponedjeljak 1. studenoga boksati protiv Škota Sama Hickeya. Škot je potpuno suprotni tip boksača od Martineza i Cvitanovića čije je napade Veočić znalački ukrotio. Hickey voli distancu, lagano se kreće i iznenadno plasira udarce, odličan je tehničar i takav stil donio mu je prednost pred snažnijim, ali sporijim bugarskim boksačem.

U svom drugom meču u beogradskoj Štark Areni, u 1/16 finala Svjetskog prvenstva oprostio se i Delničanin Matteo Komadina (27) u kategoriji do 63,5 kg.

Time su na SP-u ostali Gabrijel Veočić (75 kg) i Damir Plantić (86 kg).

Komadina je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Ukrajinca Denisa Pesotskija. Matteo se taktički dobro postavio na početku meča, spremno je dočekivao i vraćao pokušaje snažnog Pesotskija, izmicao mu i prijetio dugačkim krošeima, no pri isteku druge minute pri pokušaju izvlačenja iz kuta naletio je na snažni desni kroše Ukrajinca koji ga je izbacio iz ravnoteže.

Nokdaun i brojanje poremetili su mu koncentraciju.

Taj hladan tuš ostavio je traga, tražio je način kako izdržati rundu do kraja, a Matteo je u nastavku opreznije držao distancu, čuvao se i manje se upuštao u rizične pokušaje da ugrozi Pesotskija.

Prvu rundu izgubio je 5-0, a drugu 4-1 (američki sudac jedini je bodovao u korist našeg boksača).

U trećoj za preokret Matteo je trebao čvrsto pritisnuti, a Ukrajinac je prekvalitetan boksač da ne bi znao kako rutinski zadržati prednost i na kraju slavio je nepodijeljenom odlukom sudaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića