Obavijesti

Sport

Komentari 168

Platili danak Europi: Hajduk i Varaždin izgubili, Splitu remi!

Platili danak Europi: Hajduk i Varaždin izgubili, Splitu remi!
8

Odigrane su nedjeljne utakmice 2. kola HNL-a. Nakon vrlo dobrih rezultata u Europi, Hajduk, Split i Varaždin nisu imali snage za pobjedu na domaćim travnjacima

VIDEO

Odigrane su posljednje tri utakmice 2. kola HNL-a. Sva tri predstavnika u Europa ligi nisu ubilježili pobjede. Danak napornom rasporedu platili su Hajduk, Split i Varaždin. Bijeli su neočekivano izgubili na gostovanju kod Zadra 1-0, Varaždin je pao na Šubićevcu istim rezultatom, dok je Split uspio izboriti bod na Parku mladeži protiv Slaven Belupa 1-1.

Nogometaši Hajduka već na samom startu sezonu doživjeli su drugi poraz. Nakon uvodnog slavlja protiv Šibenika, Bijeli su zaredali minimalne poraze na gostovanju kod Stokea, a u nedjelju su danak Europi platili porazom od Zadra čime su na najgori način najavili europski uzvrat na Poljudu.

Domaćini su na punim Stanovima slavili golom Santinija u 51. minuti koji je iskoristio pogrešku Vejića i Jamesa koje je lopta preletjela. Zadarski napadač je prsima primio loptu i poslao ju u Hajdukovu mrežu. Hajduk je do kraja utakmice pokušavao doći do boda, no braća Sharbini nisu odigrala na razini. Izravan krivac za prvi gol Vejić je umalo uspio prevariti vlastitog golmana nakon što je neoprezno zaustavio loptu, ali Kalinić je spasio stvar. Hajduk je uspio doći do izjednačenja, ali gol Vukovića je sudac poništio zbog očiglednog igranja rukom.

Teški dani slijede za Hajduk i trenera Balakova. Već nakon dva kola zaostaju za Dinamom, a u četvrtak čeka ih težak ispit s Englezima na Poljudu protiv kojih će pokušati nadoknaditi minimalni zaostatak iz Stokea. 

Split propustio slaviti protiv Slavena

Dosta smo umorni. Morat ćemo osvježiti momčad jer nama je teško igrati na dva fronta, potrošili smo se i bit će nam teško protiv Belupa, rekao je trener Splita Ivan Katalinić koji je najavio da će odmoriti neke igrače za Slaven nakon Fulhama.

Momčadi koja je odigrala velikih 0-0 s Londončanima u prvoj europskoj sezoni nije više preostalo snage u drugom kolu HNL-a u kojem su remizirali 1-1 s Koprivničanima.

Ritam četvrtak-nedjelja učinio je svoje, a Split nakon dva kola ne zna za pobjedu.

A umor na domaćinu na Parku mladeži se nije vidio jer su već u prvom poluvremenu imali nekoliko izglednih prilika za vodstvo. Obilinović je prijetio sa svih strana, a naposljetku je zatresao mrežu u 47. minuti nakon ubačaja Rašića.

Benko je Splitove promašaje u nastavku utakmice kaznio u 75. minuti kad zabija za izjednačenje i konačnih 1-1. Do kraja susreta domaćini su stisli, ali nisu uspjeli doći do prvog troboda.

Varaždin pao na Šubićevcu

Nakon fenomenalnog uspjeha i remija 2-2 kod Dinamo Bukurešta, Varaždinci također nisu nastavili na istoj razini i u domaćem prvenstvu. Plavi su na gostovanju kod Šibenika minimalno poraženi 1-0 te se nakon dva kola smjestilo na dno tablice.

Šibenik je u prvom poluvremenu bio puno rastrčaniji što je rezultiralo vodstvom u 24. minuti. No, poveli su autogolom Sušca kojem je ovo drugi uzastopni autogol u dvije utakmice. Samir Toplak ga je izveo iz igre u 40. minuti. Varaždin je u nastavku živnuo, pogodili su dvaput stativu, ali do izjednačenja nisu uspjeli doći.

2. kolo HNL-a

Zadar - Hajduk 1-0

RNK Split - Slaven Belupo 1-1 

Šibenik - Varaždin - 1-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...