Obavijesti

Sport

Komentari 895

Šokirali više od Malte i Gruzije: Škotska je svladala Hrvatsku!

Šokirali više od Malte i Gruzije: Škotska je svladala Hrvatsku!
20

Hrvatska reprezentacija šokantno je izgubila od autsajdera Škotske na Maksimiru 1-0 golom Snodgrassa. Šanse za direktni plasman u Brazil su se jako smanjile

VIDEO

Nemamo neku tradiciju protiv Škotske, igrali smo triput, sva tri puta bez pobjednika. Svjesni smo i neugodne tradicije u lipnju, dva moja prethodnika su pala u lipnju, rekao je Igor Štimac par dana uoči utakmice sa Škotskom.

No malo tko je tome pridavao pažnju i ozbiljno shvatio izbornika jer na Maksimir je ipak došla posljednjeplasirana momčad s najlošijom razlikom u skupini. Napravio se ražanj, dok je zec bio u šumi, a tri boda protiv autsajdera su se unaprijed upisala.

Nažalost, prerano...

Prevelika samouvjerenost obila se o glavu hrvatskoj reprezentaciji, koja je šokantno izgubila na Maksimiru od Škotske 1-0! Da, slavila je ista ona reprezentacija, koja je u Zagreb došla bez 13 igrača, ista ona reprezentacija, od koje su ruke digli vlastiti navijači, a i izbornik Gordon Strachan nije vjerovao u čudo.

Ono se ipak dogodilo, na štetu 'kockastih', koji su neočekivano izgubili važne bodove u borbi za direktni plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu! Hrvatska je od svoje samostalnosti pretrpjela jedan od najneugodnijih poraza, a tek drugi na Maksimiru nakon što je istu stvar učinila velika Engleska 2008. godine!

Štimčeva momčad na tragičan način je doživjela najteži domaći poraz od jedne autsajderske momčadi, a Škotskoj je to uspjelo iz jednog jedinog udarca u okvir gola!

Kobni trenutak dogodio se u 26. minuti kad je Srna zaustavio prodor Maloneyja, no loptu je poslao ravno na noge Snodgrassu, koji je u 'zicer' situaciji matirao Pletikosu za vodstvo 1-0.

Dotad igra Hrvatske bila je neprepoznatljiva, no tvrdi Škoti, iako nisu impresionirali, iskoristili su jedinu pravu priliku. U posljednjih 15 minuta prvog dijela 'kockasti' su pritisli, no igrači su promašivali sa svih pozicija. Najviše će boljeti onaj promašaj Sammira, koji je s ruba 16-erca, umjesto u prazan gol, loptu poslao daleko preko njega.

U nastavku stvari se nisu bitno promijenile. Bezidejna igra domaćina nije imala rješenja protiv organiziranih Škota, a o prividnoj dominaciji Hrvatske govori 16 udaraca, ali s time da je samo jedini šut u okvir uputio Eduardo u 65. minuti! Posjed lopte nije jamčio ništa, a konstantnim stajanjem iza lopte, Škoti su uspjeli izdržati hrvatske poluprilike te su ostvarili jednu od najvećih pobjeda nakon jako dugo vremena.

Iako nekonkurentni u kvalifikacijama za velika natjecanja Škoti su se i četvrti put pokazali kao 'crna mačka' jer Hrvatska ni u jednom okršaju nije došla do pobjede.

Pobjedom nad Srbijom 2-1 u Bruxellesu Belgija je nakon 7 kola povećala prednost nad Hrvatskom na tri boda, te trenutno ima 19, dok drugoplasirana Hrvatska ima 16 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 895
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'