Sport

Komentari 4

Pobijedio unatoč teškoj ozljedi pa završio u induciranoj komi

Pobijedio unatoč teškoj ozljedi pa završio u induciranoj komi

Borac 'bare knucklea' Francesco Ricchi stavljen je u induciranu komu zbog unutarnjeg krvarenja nakon udarca u dušnik poslije borbe prošlog vikenda u Miamiju.

Kontroverzni sport 'bare knuckle fight' (boks bez rukavica) sve više je popularan među fanovima koji žele gledati 'krvave borbe'. Danak bi mogao platiti borac Francesco Ricchi koji je završio u induciranoj komi zbog komplikacija tijekom operacije nakon borbe s Noahom Cutterom.

Upravo je njegov protivnik prvi otkrio sablasnu vijest na društvenim mrežama, uputivši mu želje za brzim oporavkom: 

POGLEDAJTE VIDEO: Mike Tyson u brutalnoj formi

"Molitve i najbolje želje mom protivniku Francescu", napisao je Cutter pa nastavio:

 "Obavijestili su me da je (op.a. Francesco Ricchi) u bolnici u medicinski induciranoj komi zbog krvarenja u plućima iz hematoma u dušniku zbog udarca u grlo tijekom borbe. Očito slučajno. Došli smo se ovdje povrijediti, ali nikada nisam htio da se ovo dogodi mom protivniku. Moja obitelj se moli za tebe. Ozdravi!"

O svemu se oglasio i vodeći čovjek BKFC-a David Feldman:

- Prvo i najvažnije je da su naše misli s Francescom i njegovom obitelji u ovom trenutku dok se molimo za njegov brzi i potpuni oporavak - izjavio je Feldman za MMA Fighting pa nastavio:

- Ozljeda nije odvratila Francesca od pobjedničkog ishoda u petak navečer, ali komplikacije tijekom operacije u bolnici rezultirale su većim problemom za njegovo zdravlje.

Prema službenim statističarima BKFC-a, Ricchi je dobio udarac u dušnik, ali je svejedno uspio osigurati pobjedu u trećoj rundi borbe. Nakon toga odveden je u lokalnu bolnicu gdje se nadao da ga čeka samo rutinski pregled, a tamo su ustanovili ozljede zbog kojih je morao 'pod nož', a tijekom operacije je došlo do komplikacija koje su u konačnici utjecale na njegovo zdravstveno stanje. 

Organizatori su dužni osigurati financijske troškove koji pokrivaju liječenje boraca ozlijeđenih u borbi u najmanjem iznosu od 20 tisuća američkih dolara za svakog borca. Nepoznato je koliko će ukupno 'koštati' oporavak borca, ali Feldman tvrdi:

- Bit ćemo tu za Francesca i njegovu obitelj.

Nakon ovog incidenta će, bez sumnje, ponovno biti polemika o ovom brutalnom sportu koji bi u današnjim, modernim vremenima trebao biti zabranjen jer borci u ovom sportu više liče na robove, gladijatore nego na ljude u 21. stoljeću.

Najčitaniji članci