Obavijesti

Sport

Komentari 0

Pobjednik Croatia Rallyja: Malo nam ovo znači, fali nam naš prijatelj. Samo o tome mislimo

Pobjednik Croatia Rallyja: Malo nam ovo znači, fali nam naš prijatelj. Samo o tome mislimo

Bio je to vrlo emotivan kraj, siguran sam kako je Craig bio uz nas. Trebat će neko vrijeme, dani, tjedni, mjeseci kako bismo sve ovo probavili, rekao je Scott Martin, Evansov suvozač

VIDEO

Britanac Elfyn Evans u Toyoti GR Yaris Rally1 pobjednik je trećeg izdanja WRC Croatia Rallyja koji se boduje u poretku za Svjetsko prvenstvo.

Pokretanje videa...

Direktor Croatia Rallyja prozvao zagrebačku vlast: Ovo nema nigdje, možda samo u Keniji... 01:09

Nakon Francuza Sebastiena Ogiera i Finca Kalle Rovanpere dobili smo i trećeg pobjednika Croatia Rallyja, a to je 34-godišnji Velšanin Evans.

Treća je to pobjeda za Toyotu u Hrvatskoj, te šesta za Evansa u njegovoj WRC karijeri. Prvu pobjedu je ostvario 2017. u Walesu, a prije Hrvatske zadnji put je slavio 2021. u Finskoj.

Britanac Elfyn Evans u Toyoti GR Yaris Rally1 pobjednik je trećeg izdanja WRC Croatia Rallyja

- Osjećaji su pomiješani, moramo se vratiti u stvarnost. Dugo smo radili na tome, ali iznenađujuće je koliko malo to znači u ovom trenutku. Opet nam nedostaje naš prijatelj, odmah nakon prelaska cilja samo o tome razmišljamo - kazao je Evans na novinarskoj konferenciji.

Nedostaje nam prijatelj

- Pozitivno je što sam napokon pobijedio, bio sam nekoliko puta blizu. Znali smo da će biti teško, pomoglo nam je i što su neki vozači vrlo rano imali problema. To nam je otvorilo priliku da se borimo za pobjedu. Trebao sam biti brži, međutim glavno je bilo izbjeći probleme - dodao je. 

Zagreb: Svečana Dodjela nagrada najboljima na ovogodišnjem WRC-u

Nakon 20 brzinskih ispita raspoređenih na različitim terenima u pet hrvatskih županija ukupne dužine od 301.26 kilometara, Evans je slavio s rezultatom 2:50.543.

Evansov suvozač Scott Martin je istaknuo kako je za cijelu momčad bio težak vikend nakon pogibije momčadskog kolege Craiga Breena.

- Bio je to vrlo emotivan kraj, siguran sam kako je Craig bio uz nas. Treba će neko vrijeme, dani, tjedni, mjeseci kako bismo sve ovo probavili. Bio je vrlo izazovan vikend za cijelu momčad i želim im na tome čestitati - dodao je Martin.

Drugi je bio Estonac Ott Tanak u Ford Pumi Rally1 koji je za pobjednikom zaostao 27 sekundi.

Zagreb: Svečana Dodjela nagrada najboljima na ovogodišnjem WRC-u

- Što se tiče rezultata, možemo biti zadovoljni. Sigurno nam nedostaje konstantnosti, međutim osvojili smo dosta bodova - kazao je 35-godišnji Estonac kojem je ovo bilo 44. postolje u karijeri.

- Bilo je dosta obećavajućih stvari, međutim pred nama je još mnogo posla. Nisam imao dobar osjećaj danas, imali smo problema, pa je najvažnije bilo završiti. Morat ćemo se popraviti za nastavak sezone - dodao je.

Treći je bio Finac Esapekka Lappi (Hyundai i20 N Rally1) sa 58.6 sekundi zaostatka. Za 32-godišnjeg Finca to je 11. postolje u karijeri, pri čemu prvo u Hyundaijevim bojama. Za Lappija i njegovog suvozača Jannea Ferma bila je ovo također posebno emotivna utrka nakon Breenove nesreće.

- Ne znam odakle početi, da budem iskren. Veliko hvala cijeloj ekipi, siguran sam da većini nas nije bilo lako doći ovamo. Iza mene su najteži dani u karijeri. Bilo je stvarno teško, ali držali smo glave pribrane i pametnom vožnjom uspio sam se popeti na postolje, što je jako važno za mene i momčad - kazao je Lappi.

Zagreb: Svečana Dodjela nagrada najboljima na ovogodišnjem WRC-u

 - Ponosan sam na ekipu, ostvarili smo odličan rezultat - naglasio je.

Aktualni svjetski prvak i prošlogodišnji pobjednik hrvatskog relija, Finac Kalle Rovanpera bio je četvrti (+1:18), dok je Francuz Sebastien Ogier bio peti (1:28).

Nakon dva treća mjesta u Hrvatskoj, Belgijac Thierry Neuville se nadao pobjedi, no tijekom drugog dana je doživio udes i ostao bez prilike za pobjedu.

- Razočaran sam zbog momčadi i zbog nas nakon svega što se dogodilo. Ovo je težak trenutak. Stvarno smo željeli pobjedu, htjeli smo to učiniti za Craiga, ali propustili smo priliku. Dali smo sve od sebe ovdje - naglasio je Neuville.

U WRC2 slavio je Francuz Yohan Rossel (C3) kojem je to druga pobjeda sezone nakon što je slavio i u Monte Carlu.

Nakon četri utrke u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva vode Sebastien Ogier i Elfyn Evans sa po 69 bodova, Kalle Roivanpera ima bod manje, Ott Tanak je četvrti sa 65 bodova, dok je peti Thierry Neuville sa 58 bodova.

- Utrka je otvorena, prvih pet je u svega nekoliko bodova. Međutim, daleko je kraj sezone. Slijedi Portugal koji je uvijek izazovan - naglasio je Evans.

Iduća WRC stanica je Portugal gdje će se najbolji relijaši svijeta nadmetati od 11. do 14. svibnja. U kalendaru ove sezone ukupno je 13 relija, a sezona završava sredinom studenog u Japanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica