Obavijesti

Sport

Komentari 11

Pobjednik skupine bio prejak: Hrvatska izgubila od Portugala

Pobjednik skupine bio prejak: Hrvatska izgubila od Portugala
1

U ponešto izmijenjenom sastavu zbog ozljeda i kartona, izabranici Darija Bašića zaključili su Elitno kolo porazom od portugalskih vršnjaka, koji su već ranije osigurali prvo mjesto

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina u svom je posljednjem nastupu u Elitnom kolu kvalifikacija poražena u Puli od pobjednika skupine Portugala s 2-4.

Golove su za hrvatsku vrstu dali Špikić (35) i Javorčić (47pen), dok su pobjedu Portugalcima osigurali Almeida (27), Dju (31, 69) i Joao (52pen). 

U ponešto izmijenjenom sastavu zbog ozljeda i kartona, izabranici Darija Bašića zaključili su Elitno kolo porazom od portugalskih vršnjaka, koji su već ranije osigurali prvo mjesto, dok su mladi 'vatreni' nakon uvodnih poraza od Walesa i Švedske bili bez šanse za plasman na EP.

Portugal je poveo u 27. minuti, kada je Dalot ubacio za Almeidu, koji koristi propust hrvatskog vratara za pogodak. Samo četiri minute poslije tu je prednost udvostručio Dju.

Hrvatska je smanjila u 35. minuti, nakon lijepe akcije Ćužea i strijelca Špikića, koji je iz kaznenog prostora pogodio u bliže rašlje. Špikić je na kraju prvog i početku drugog dijela propustio izgledne prilike za izjednačenje, no ono je stiglo u 47. minuti. Tada je dosuđen kazneni udarac za Hrvatsku zbog igranja rukom, a Javorčić je bio precizan za 2-2.

No, svoju je priliku s 11 metara u 54. minuti dobio i Portugal nakon prekršaja Lišnića, a Filipe je zabio za 3-2. Ćuže je potom imao sjajnu prigodu za novo poravnanje, da bi u 69. minuti Dju ostao sam u protunapadu i postavio konačnih 4-2.

Posljednju šansu za Hrvatsku propustio je Kulenović u situaciji jedan-na-jedan. Drugo mjesto u skupini naposljetku je osvojila Švedska zahvaljujući pobjedi protiv Walesa 1-0, a jedini je strijelac bio Isak.

Hrvatska je igrala u sastavu: Kotarski, Čolina, Budalić, Briški, Đira (41, Babec), Špikić, Javorčić, Kulenović, Rakić (od 60. Tolić), Lišnić, Ćuže (od 59. Knežević).

Spomenimo kako je momčad, koja je prošle godine igrala četvrtfinale Svjetskog prvenstva do 17 godina i ispala od Malija 1-0, kvalifikacije za Europsko prvenstvo završila s tri poraza bez i jedne pobjede uz gol razliku 3-8. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija