Sport

Komentari 7

Službeno: San Paolo odlazi u povijest, svećenici prosvjeduju

Službeno: San Paolo odlazi u povijest, svećenici prosvjeduju

Nakon smrti nogometnog velikana Diega Maradone, njemu u čast, stadion Napolija dobio je novo ime. No svećenstvo grada Napulja smatra da bi stadion barem trebao imati dvostruko ime

Maradoni u čast, Napoli je preimenovao stadion San Paolo i nazvao ga po Diegu Maradoni koji je u Napulju igrao sedam godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Maradona na nebu

Ipak, svećenici iz Napulja protive se odluci da se ime kultnog San Paola pošalje u povijest. Stadion nije u vlasništvu nogometnog kluba Napoli, nego grada Napulja, a značaj i povijest grada ipak nadilazi klub.

Neupitno je da Maradona nije ostavio velik trag u povijesti nogometa, ali svećenstvo grada Napulja ne podržava promjenu imena stadiona koji godinama nosi ime po svetom Pavlu.

"Zahtjev iz Napolija potvrdile su sve nadležne institucije. Gradonačelnik Luigi de Magistris iznio je prijedlog koji su potpisali svi članovi gradske skupštine, a potvrdio ga je i gradski pročelnik za toponime", stoji u priopćenju Grada.

"Stadion San Paolo ostaje kod svetog Pavla koji nam je donio Isusa! Ponizno osjećam veliku odgovornost da vam to kažem."

Sadržaj je to pisma koje je don Salvatore Giuliano, župnik bazilike San Giovanni Maggiore, poslao kardinalu Sepeu. 

- Svi se slažemo oko jednog pitanja, a to je da bi se stadion trebao zvati 'San Paolo di Maradona' kao što se stadion u Milanu zove San Siro - Meazza - rekao je svećenik. 

Giuseppe Meazza bio je najbolji strijelac u povijesti Intera po kojem je ime dobio Interov stadion, poznatiji kao San Siro.

Vijeće dekana moglo bi procijeniti prijedlog dvostrukog naslova, a zatim ga proslijediti svećenicima što bi bio pravi kompromis za crkvu u Napulju i navijače nebeskoplavih.

Najčitaniji članci