Obavijesti

Sport

Komentari 314

Jedan, ali vrijedan: Mandžukić donio nova tri boda u Finskoj!

Jedan, ali vrijedan: Mandžukić donio nova tri boda u Finskoj!
34

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Finsku 1-0 u Tampereu u trećem kolu kvalifikacija za SP u Rusiji. Strijelac je ponovno bio Mandžukić, a "vatreni" ostaju na vrhu skupine I

VIDEO

Niki Kovaču prošle je godine dvostruka gostujuća reprezentativna akcija došla glave, a Ante Čačić prošao ju je neokzrnut unatoč činjenici što na raspolaganju nije imao četiri jaka imena i što mu barem još toliko igrača nema veliku minutažu u klubovima.

Nakon "razmontiranja" Kosova, Hrvatska je pred 13.000 gledatelja pobijedila Finsku u Tampereu 1-0 i tako ostala neporažena u 90 minuta 14. utakmicu u nizu u Čačićevu mandatu. S druge strane, domaćini su nastavili niz bez pobjede i 12. utakmicu koji traje već 13 mjeseci. Posljednji put slavili su protiv Farskih Otoka 7. rujna 2015.

U istom sastavu kao i protiv Kosova, izuzev zamjene Mitrović-Ćorluka, Hrvatska je odigrala zrelu utakmicu u kojoj je, za razliku od Skadra, za protivnika imala momčad koja se orijentirala na obranu, pa su šanse pred domaćim golom uistinu bile rijetke.

No jednu takvu je iskoristila u 18. minuti. Šime Vrsaljko ubacio je s desne strane, Andrej Kramarić prebacio nogom na drugu stativu gdje je gol samo potvrdio Mario Mandžukić.

Mandžo je tako kao kapetan zaokružio sjajan tjedan u kojem je četiri puta tresao mrežu i izjednačio se s RonaldomMüllerom Lewandowskim na vrhu ljestvice strijelaca u kvalifikacijama, a Kramarić je drugom asistencijom, ukupno šestom ove sezone, pokazao zašto se odlično snalazi na poziciji polušpice ili povučenog napadača.

Finci su se otvorili u završnici prvog poluvremena, ali ipak nisu stvorili probleme Subašiću. Imali su samo jedan, i to blokiran udarac. No Hrvatska je u drugom poluvremenu zaigrala bolje. Već u 48. minuti Mandžo je tražio Brozovića, a Finci su izbacili na petercu.

Kako se utakmica bližila kraju, tako su i Finci bili opasniji pred Subašićem. Istini za volju, nisu imali izrazitu šansu, ali nekoliko je puta bilo gužve pred Subašićem. No ni na drugoj strani nije bilo mirno. U završnih 15-ak minuta Hrvatska je nekoliko puta namučila domaćine; Perišić je pogodio stativu, a zamjena Duje Čop dvaput je namučio Hradeckog.

Bilo je gužve pred Subašićem u posljednjim trenucima utakmice, ali ipak smo uspjeli sačuvati tri velika boda kojima na vrhu skupine I iščekujemo nastavak kvalifikacija 12. studenog protiv Islanda na praznom Maksimiru.

U drugoj utakmici naše skupine od 18 sati Ukrajina je u Krakovu pobijedila Kosovo 3-0 uz autogol Amira Rrahmanija te golove Jarmolenka i Rotana. Od 20:45 igraju Island i Turska.

>>> Statistika i grafike: Finci bez udarca u okvir!

Kvalifikacije za SP 2016., skupina I, 3. kolo:

  • Finska - Hrvatska 0-1 (Mandžukić 18')
  • Ukrajina - Kosovo 3-0 (Rrahmani 31' (ag.), Jarmolenko 81', Rotan 87')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub