Obavijesti

Sport

Komentari 17

Počeo Šarić šou u Minnesoti! S borbenošću oduševio navijače...

Počeo Šarić šou u Minnesoti! S borbenošću oduševio navijače...
1

Rano je suditi jer je tek odigrao četiri utakmice, no po viđenom se može skužiti da se Šarić solidno adaptirao na novu momčad. On i Covingtom unijeli su novu dimenziju u obrani, a to se odmah osjeti i na statistici....

VIDEO

Sjećate se Šarićevog predstavljanja u Minnesoti? Nije baš izgledao sretno i raspoloženo što je došao u novi klub, no čini se da ponekad prvi dojam odaje krivu sliku o situaciji.

Šarić je u Philadelphiji bio standardni član prve petorke i član velike trojke sa Simmonsom i Embiidom te je trade bio svojevrsni šok za njega. Bilo je pravo pitanje kako će se Dario uklopiti u novu momčad, koliko će minuta dobivati i kako će se slagati sa novim suigračima koji su u zadnjih par mjeseci imali uteg u momčadi zvan Jeremy Butler.

Bilo je očekivano da će ga Tim Thibodeau polako ubacivati u vatru koristeći ga kao šestog igrača. Njegova avantura u hladnoj Minnesoti počela je u utakmici u pobjedi protiv New Orleans Pelicansa, a dobio 20 minuta, što je bilo dovoljno da pokaže koliko je kvalitetan igrač.

Minute rastu

Zabio je Dario devet koševa i skupio tri skoka, pokazao, ono što je najbitnije, srce. Bacanje na svaku loptu bez ikakvog razmišljanja i borbenost koja je potrebna svakoj momčadi, onaj fajter kojeg obožavaju navijači. A to je upravo i postao, miljenik navijača nakon požrtvovnih poteza

Što je dolazila utakmica za utakmicom, to je našem reprezentativcu minutaža rasla, a tako i povjerenje trenera Thibodeaua u njega. U drugoj utakmici su uspjeli dobiti vrlo jaki Portland koji igra sjajno ove sezone, a naš krilni centar je imao opet devet koševa uz sedam skokova. Najbolje njegovo statističko izdanje bilo je u porazu protiv Memphisa kojima je zabio 14 koševa uz sjajnu tricu.

A onda je došla utakmica protiv Denvera. Nuggetsi su u zadnju četvrtinu ušli s vodstvom od deset razlike i ugasili Rosea i Townsa koji vukli Minnesotu. Čekao se netko tko će im se pridružiti, tko će pokrenuti domaćine.

Šou protiv Denvera

Thibodeau u tome trenutku pogledava prema klupi i radi ključan potez te uvodi Darija, a onda počinje Šarić šou! Koš faul, pogođeno slobodno bacanje, asistencija za Roseovu tricu pa onda još jedna dvica! Sve je to napravio naš Dario i smanjio na 88-89 za euforiju u dvorani... A ono bacanje za loptu koja je išla prema autu, e to ih je tek zapalilo.

Na koncu je Minnesota izgubila od Denvera 103-101 u napetoj završnici u kojoj je Thibodeau odlučio, unatoč sjajnoj seriji, izvaditi Šarića i ubaciti Wigginsa. No svakako veseli Darijeva reakcija s kojom je podigao momčad i dao im nadu u pobjedu.

Šarić se uglavnom mijenja s Gibsonom koji mu je i konkurencija na četvorci, a Darijeve brojke puno bolje izgledaju.

Rano je suditi jer je tek odigrao četiri utakmice, no po viđenom se može skužiti da se Šarić solidno adaptirao na novu momčad. On i Covington unijeli su novu dimenziju u obrani, a to se odmah osjeti i na statistici. Timberwolvesi primaju prosječno deset koševa manje u odnosu kada je tu Butler bio.

Iako bi se reklo da će njegovim odlaskom Minnesota izgubiti na napadačkom učinku, to nije točno. Townsu kao da je ruka olakšala odlaskom Butlera i kao da je maknut neki uteg s njega. Počeo centar je pokazivati sjajne igre koje su ga krasile prethodnih godina.

Slaže se s Roseom

Što se tiče suigrača, za sad se najbolje slaže s Roseom koji opet blista na parketu. Odmah se rodilo u njima prijateljstvo i sjajno se slažu na terenu. Vesele se jedan drugome koševima i asistencijama, traže sa sjajnim loptama po terenu. Nije ni čudo što su se tako brzo sprijateljili, ipak je Dario u NBA-u poznat kao Homie, a taj je nadimak dobio u Phili. 

-  U ekipi je nekoliko odličnih mladih igrača, ali i isto takvih veterana koji će mi pomoći u prilagodbi. Prvi dojam je sjajan - rekao je Šarić, a čini se da je jedan od tih veterana Rose koji mu je očito puno pomogao u prilagodbi.

S druge strane, lošu suradnju ima s Jeffom Teagueom koji je u više navrata pokazao sebičnost. U utakmici protiv Denvera, imao je Teague par situacija u kojima je mogao poslužiti samog Darija, ali bio je škrt i odlučio je sam to riješiti ,a to je završilo tako da je svaki put promašio. Možda neka kazna, tko zna.

- Nekoliko dana sam spavao u apartmanu, ali uspio sam sad pronaći stan - rekao je Dario čiji je novi klub čak četiri utakmice zaredom igrao kod kuće od kad je on došao. Kada nije na treninzima i utakmicama, vrijeme krati uz serije Peaky Blinders i Game of Thrones koje su mu postale najdraže.

Svakako veseli ovakav početak u novome klubu, a ono što je najbitnije, njegov status i igra mogu samo napredovati iz utakmice u utakmicu. Navijači i suigrači su ga zavoljeli, trener sve više vjeruje u njega, pa jel može bolje? Sve ovo je sjajna podloga za daljnji Darijev napredak, a sad je za sve na njemu da sa napornim radom to i ostvari...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima