Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Pochettino nas je vodio na večere, rušili smo Real i Barcu'

'Pochettino nas je vodio na večere, rušili smo Real i Barcu'
1

HVALA, NOGOMETE Sjeverni London slavi Mouru, koji je odrastao u kriminalu São Paula, te Argentinca koji je igrao s nekadašnjim hajdukovcem i učio bivšeg trenera Dinama

VIDEO

Sjećam se Pochettina kao kapetana i pravog vođu. Bio je pravi šaljivac, pogotovo kad smo na zagrijavanju igrali ševu, prisjetio se Nenad Pralija (48), legenda Hajduka koja je sredinom 1990-ih u Espanyolu dijelila slačionicu s finalistom Lige prvaka.

- Znao bi podviknuti na nekog suigrača kad bi iskočio iz okvira ponašanja. Bio je omiljen u svlačionici i o njemu mogu reći kao čovjeku i igraču - rekao je Pralija.

Pokretanje videa...

00:13

Broj “followera” argentinskog maga Mauricija Pochettina (47) nakon srijede strelovito raste. Nedavno nam je Osijekov trener Dino Skender priznao kako mu je upravo Pochettino najveći trenerski uzor.

Kad je Lucas Moura u nadoknadi kompletirao hat-trick protiv Ajaxa i od 0-2 odveo Spurse u finale Lige prvaka, on je pao na travu, kleknuo i prekrižio ruke, ne vjerujući da je moguće da je njegova momčad nadoknadila ukupnih 0-3 u 3-3 u 35 minuta.

Tottenham je prvi klub koji je nadoknadio dva gola zaostatka u polufinalu Lige prvaka od Manchester Uniteda 1999. protiv Juventusa i prvi koji se plasirao u finale Kupa/Lige prvaka nakon poraza u prvoj utakmici na domaćem terenu baš nakon Ajaxa 1995/96.

- Hvala nogometu, bez njega je nemoguće živjeti. Hvala ljudima koji su vjerovali u nas. Samo nogomet može proizvesti ovakve emocije. Kad naporno radiš i osjećaš ljubav prema onome što radiš, nema stresa i pritiska - govorio je Pochettino pred kamerama brišući suze.

Vratio se pola sata nakon utakmice na stadion još jednom zapljeskati tisućama navijača Spursa koji su stigli u glavni grad Nizozemske.

- Svi su moji igrači bili heroji, ali Moura... On je superheroj - dodao je.

Champions League Semi Final Second Leg - Ajax Amsterdam v Tottenham Hotspur

Nitko nije vjerovao

Spurse jedna utakmica dijeli do čuvenog uhatog trofeja na Atléticovu stadionu Wanda Metropolitano 1. lipnja.

A osvoje li ga, Pochettino bi mogao otići.

- Prije pet godina, kad sam došao, cilj nam je bio smanjiti zaostatak za vodećom četvorkom, a onda i da se možda plasiramo u Ligu prvaka. Nitko nije vjerovao da ćemo igrati u njoj tri sezone zaredom i sad na ovakvom nivou. Da osvojim Ligu prvaka, razmislio bih o tome da radim nešto drugo u budućnosti. Ne, to nije šala - govorio je uoči uzvrata Argentinac.

- Igrao je desnog stopera, a jedne smo godine s Camachom igrali i Europu. Pobijedili smo Real s Mijatovićem i Šukerom, dvaput Barcelonu... Uvijek je pazio na atmosferu u momčadi, često smo izlazili u jedan restoran na druženje. Trenerski ga ne poznajem, ali jasno je da se radi o kvalitetnom treneru - zaključio je Nenad Pralija.

Osim što je uzor treneru Osijeka Skenderu (35), od njega je učio bivši trener Dinama Ivajlo Petev (43).

Bugarin je odlazio kod njega u Barcelonu, šteta samo što smo malo toga naučenoga vidjeli u Maksimiru... A superheroj Moura slomio se u suzama kad su mu novinari iz rodnog Brazila pustili snimku gola uz glas komentatora brazilske televizije.

Čovjek koji je odrastao u kriminalu ulica São Paula pet je godina uglavnom bio u drugom planu u PSG-u, koji ga se lani riješio smatrajući da je propao igrač. Vjera ga nije napuštala i zabljesnuo je u najvažnijem mogućem trenutku. “Ta Bogu ništa nije nemoguće!”, citirao je Evanđelje po Luki, uz slavlje nakon drame.

- Nemoguće je objasniti osjećaje. Vjerovali smo da je moguće, zaslužili smo ovo jer smo velika obitelj. Ovo je veliki dar od Boga - rekao je Moura (26), tek peti čovjek koji je zabio tri gola u polufinalu Lige prvaka, nakon Alessandra Del Piera, Roberta Lewandowskog, Cristiana Ronalda i Ivice Olića.

Geslo Tottenhama “To dare is to do”, odnosno “Usuditi se jest učiniti”, pojavit će se i na spektakularnom zatvaranju sezone u Madridu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini