Počinje Adria Tour u Zadru: Evo gdje možete gledati mečeve... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 5

Počinje Adria Tour u Zadru: Evo gdje možete gledati mečeve...

Počinje Adria Tour u Zadru: Evo gdje možete gledati mečeve...
1

Danas u ponedjeljak u 10 sati počinje kvalifikacijski turnir u kojemu je 40 igrača, a samo će jedan izboriti mjesto za glavni turnir u kojemu će igrati Đoković, Čilić, Ćorić, Zverev...

VIDEO

Dva igrača iz Top 10, četiri iz Top 20, šest iz Top 40... Takvo se tenisko društvo nikad nije okupilo u Hrvatskoj na jednom turniru kao što će nadolazećeg vikenda u Zadru na drugoj postaji Adria Toura. Najbolji igrač svijeta Novak Đoković, pa dva najbolja Hrvata Borna Ćorić i Marin Čilić, Alexander Zverev, vrlo izvjesno i Grigor Dimitrov te Felix Auger-Aliassime, čiji se dolazak treba službeno potvrditi, bit će šlag na torti i kulminacija teniskog tjedna na Višnjiku.

POGLEDAJTE VIDEO: Marin Čilić zagrijava servis

Pokretanje videa...

Marin Čilić u Osijeku 00:42

Isti kreće danas u 10 sati mečevima kvalifikacija HEP pozivnog turnira HTS-a u kojemu je 40 igrača, a samo će jedan zaraditi mjesto u glavnom turniru uz "sedmoricu veličanstvenih" (sedmi se također još traži, nap. a). Ždrijeb, u kojemu je ukupno 35 Hrvata, spojio je neke zanimljive "face" poput Mate Pavića i Ivana Sabanova, Škugora i Ajdukovića ili, pak, mlade nade Prižmića i Devalda. Igra i Nikola Mektić, dok su prva dva nositelja iz Srbije, Danilo Petrović i Peđa Krstin. Borna Gojo odustao je zbog ozljede.

HTS se usput pobrinuo i organizirao kamp u kojem će ostati trenirati igrači koji u prvim danima završe nastup, a nastupat će i tenisačice. Njih 16 predvođene Janom Fett i Terezom Mrdežom, dok će Donna Vekić u subotu u ekshibicijskom meču igrati protiv Olge Danilović. Tu je i nagradni fond, tenisači će u kvalifikacijama podijeliti 35.000 eura, a tenisačice 15.000.

Stadion kapaciteta 9000 mjesta praktički je dovršen, postavljeni su i reflektori, a u prodaji je zasad otprilike polovica kapaciteta koji će se, sukladno odluci nadležnih institucija, možebitno povećati premda su zasad na snazi mjere o trećini popunjenosti kapaciteta svih sportskih objekata. U Beogradu je, za usporedbu, u TC-u Novak sve bilo ispunjeno, pa logika nalaže da bi u Zadru i Hrvatskoj moglo biti slično zbog puno povoljnije epidemiološke situacije.

Cijene ulaznica kreću se od 120 kuna do 200, a u njih su uključeni i popratno-zabavni događaji poput koncerata Petra Graše i Gibonnija. U petak, 19. lipnja, teniski će program početi u 17 sati, u subotu već od 12, a u nedjelju od 14 zaključno s finalnim susretom od 20 sati.

Dimenziju više dat će i Sportklub čije će kamere pokrivati tri terena s prijenosima svih sedam dana. Pravila su, za glavni turnir, kao i u Beogradu, u kojemu je trijumfirao Dominic Thiem; igra se na dva dobivena seta do 4 gema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner