Obavijesti

Sport

Komentari 0

Počinje EUSA: Studenti iz 27 država Europe stigli u Split...

Počinje EUSA: Studenti iz 27 država Europe stigli u Split...
3

Natjecanja su na lokacijama Riva (košarka 3x3), Poljud (sportsko penjanje) i Žnjan (odbojka na pijesku), a svečana ceremonija otvorenja prvenstava na splitskim Prokurativama u 21.30 sati

VIDEO

Split je ovih dana bogatiji za 400 studenata i 150 volontera koji su u Grad pod Marjanom stigli sa 64 sveučilišta iz 27 europskih zemalja kako bi sudjelovali na Europskim sveučilišnim prvenstvima u košarci 3x3, sportskom penjanju i odbojci na pijesku. 

Natjecanja su na lokacijama Riva (košarka 3x3), Poljud (sportsko penjanje) i Žnjan (odbojka na pijesku), a središnji trenutak dana bit će svečana ceremonija otvorenja prvenstava na splitskim Prokurativama u 21.30 sati. 

Splitski sportski tjedan počinje prvenstvom u odbojci na pijesku na žnjanskom platou od 8 sati, čemu slijedi natjecanje u sportskom penjanju od 9.30 sati na Poljudu, dok košarkaška uzbuđenja na Rivi počinju u 10 sati.

Organizatori su svim posjetiteljima osigurali bogat društveni i zabavni program koji uključuje sadržaje na Kampusu Sveučilišta, gdje je osiguran smještaj, kao i svakodnevne partye u najboljima splitskim klubovima. Zabavni će program kulminirati velikim „beach partyem“ na Žnjanu 30.7. na koji su, kao i sve druge događaje u sklopu EUSA Split 2017., pozvani svi zainteresirani Splićani i Splićanke. 

Split kao domaćin ovogodišnjih europskih sveučilišnih prvenstava ima svoje predstavnike u sva tri sporta. U skupini „A“ ESP u Košarci 3x3, prva ekipa Sveučilišta u Splitu igrat će s ekipama Tehničkog sveučilišta iz Izraela, Sveučilišta Crne Gore, Sveučilišta u Pečuhu i Sveučilišta u Šumenu iz Bugarske, dok će druga splitska ekipa košarke 3x3 igrati u skupini „C“ s Petroleum-Gas sveučilištem u Ploiesti, Tehničkim i ekonomskim sveučilištem u Budimpešti, Sveučilištem Primorska, Sveučilištem tehnologije i znanosti u Wroclawu te Sveučilištem u Minhu.

Prva ženska košarkaška ekipa Sveučilišta u Splitu nalazi se u skupini „A“ s ekipama Sveučilišta sporta u Litvi, Sveučilišta u Gironi, Sveučilišta Bordeaux i Sveučilišta u Pečuhu, a druga ekipa igra u skupini „C“ s košarkašicama Sveučilišta u Ljubljani, Sveučilišta Tallin, Državno sveučilište za tjelesni odgoj u Rumunjskoj i Sveučilište za tjelesni odgoj iz Mađarske.

Odbojkaška muška ekipa Sveučilišta u Splitu, ujedno je i jedini predstavnik Hrvatske u ovom sportu, u kojem će u sklopu skupine „F“ igrati protiv Sveučilišta Rovira i Virgili, Sveučilišta prirodnih znanosti i okoliša u Wroclawu te Tehničkog sveučilišta u Münchenu. U ženskoj konkurenciji će boje domaćina na pijesku braniti dvije ekipe.

U sportskom će penjanju rezultate pokušati ostvariti Barbara Gilić, Jerko Cvitanić, Neno Marušić i Nikola Kramarić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

HNL transferi: Rusi zapeli za Miereza, a bivši igrač Cityja potpisao za Vukovar...
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Rusi zapeli za Miereza, a bivši igrač Cityja potpisao za Vukovar...

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića  za 'vatrene'
USPJEŠAN PRVI TEST

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića za 'vatrene'

Lovro Majer zabio je dva gola (10', 45') za pobjedu 'vatrenih' u prvoj pripremnoj utakmici za Euro. Marco Pašalić postavio je konačnih 3-0 prvim golom za hrvatsku reprezentaciju pred 8030 gledatelja na Rujevici