Obavijesti

Sport

Komentari 0

Počinje teniski turnir u Splitu, reprezentativke putuju u Litvu

Počinje teniski turnir u Splitu,  reprezentativke putuju u Litvu

Termin nam nije idealan. Petra Martić i Donna Vekić dolaze s američke turneje, mi sa zemlje u Splitu. No naše cure su naviknute na takve izazove, rekao je izbornik reprezentacije uoči Billie Jean King kupa

VIDEO

Firule u Splitu će ovaj tjedan biti domaćin vrlo jakom turniru W75 za tenisačice, a sljedećeg tjedna hrvatske će reprezentativke nastupiti u Litvi na turniru Druge skupine Billie Jean King kupa.

Istovremeno će se u Splitu održati ATP Challenger te međunarodni turnir tenisača u kolicima, a sve će biti zaključeno krajem travnja, također profesionalnim turnirom tenisača. Cijeli program predstavljen je u utorak u Splitu.

- Nemamo mnogo vremena. Nedavno smo izabrani, a već nas čeka natjecanje u Litvi. Vremena za pripreme nismo imali, djevojke imaju svoj raspored turnira... Zemljana sezona je počela, a u Litvi ćemo igrati u dvorani na tvrdoj podlozi, koja može biti jako brza. Termin nam zato nije idealan. Petra Martić i Donna Vekić dolaze s američke turneje, mi sa zemlje u Splitu. No naše cure su naviknute na takve izazove, pokušat ćemo olakšati tu tranziciju i napraviti najbolje za naš tenis - rekao je izbornik reprezentacije Marin Bradarić, koji je na tu poziciju izabran početkom ožujka.

Od igračica koje će na put u Litvu na konferenciji su bile Tara Würth, Lea Bošković i Iva Primorac.

 - Tara nije bila u planu da nastupi ovaj put. Ona je jedna od naših najperspektivnijih tenisačica, no imala je problema s ozljedom, pa smo joj htjeli dati vremena da uhvati ritam. Međutim, kako je Lucija Ćirić Bagarić, koja ima izvanrednu sezonu, otkazala u posljednji tren, jučer smo razgovarali ovdje u Splitu s Tarom i ona se odmah odazvala. Preskočit će i poneki turnir kako bi bila s nama u reprezentaciji - istaknuo je Bradarićev pomoćnik Izo Žunić.

O seriji Croatian Tennis Pro Tournaments govorio je potom izvršni direktor HTS-a Vladimir Jovanoski.

- Zahvaljujem se Gradu Splitu. Ovaj turnir, Split Open, drugo je ovogodišnje natjecanje iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Prije desetak dana zaključili smo ATP Challenger u Petrčanima, a sada nas u Splitu čekaju četiri turnira. Prvi je turnir tenisačica, koji smo 'pojačali' na W75 u odnosu na prošlu godinu pa ide ATP Challenger Split te u istom tjednu turnir tenisača u kolicima, te nakon tjedan dana pauze ITF World Tennis Tour tenisača M15. Ukupan nagradni fond svih turnira iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments je više od pola milijuna dolara i idealna je prilika za naše igrače i za stjecanje bodova i za financijska sredstva. Uz to, drago mi je da Grad Split i Javna ustanova športski objekti pripremaju projekt tvrde podloge u Splitu - rekao je Jovanoski.

Ovogodišnja serija profesionalnih turnira koje će organizirati Hrvatski teniski savez već je započela ATP Challengerom u Petrčanima, nastavit će se u Splitu, a potom će se bodovi sakupljati u Osijeku, Dubrovniku, Zagrebu i Bolu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu