Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Pogledajte dresove hrvatskih 'Kauboja' za EP u Hrvatskoj...

DRES ZA EURO U muzeju rukometnih uspjeha izloženi su i dresovi u kojima će Hrvatska igrati na Euru u siječnju. Standardne su boje - crveni, bijeli i plavi s kockastim detaljima

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jedan crveni, drugi bijeli, treći plavi, a na svakome od njih na rukavima puno više “kockica” nego na ijednom hrvatskom rukometnom dresu dosad. Što valjda i priliči “outfitu” u kojem će cilj biti osvojiti ono što nismo nikad dosad - europsko zlato.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1197982 / ]

Dresove u kojima će Duvnjak i društvo u siječnju pokušati otići do kraja navijači su imali priliku vidjeti, opipati i kupiti u Poreču, Splitu i Zagrebu, a od danas će to moći u Varaždinu. Proizvođač je tvrtka Joma, vrlo ugledna u svijetu rukometa, a dresovi su izloženi u šatoru koji možemo nazvati “muzej hrvatskih rukometnih uspjeha”.

Osim dresova, u njemu su izloženi i gotovo svi trofeji, odnosno medalje koje su naši rukometaši osvajali. Tu su pokali i medalje iz Portugala 2003. i Atene 2004., koji su prvi put na raspolaganju navijačima. Ovaj portugalski ima posebnu težinu, i to doslovno, budući da je težak valjda 20-ak kilograma. Nasreću, ne i pretežak da bi ga se podignulo, fotografiralo se s njim, evociralo uspomene na nezaboravne dane od prije gotovo 15 godina...

Men's Handball -  Egypt v Croatia - 2017 Men's World Championship Second Round Eighth Finals JEDINI HRVAT Cindrić u izboru za najboljeg rukometaša svijeta u 2017.

U putujućemu muzeju su i trofeji koje su osvajale naše reprezentacije u mlađim uzrastima, rukometaši i rukometašice na pijesku, a kao još jedan podsjetnik na prošla vremena stoji i trofej sa SP-a 2009. godine. I danas je nekako teško probaviti činjenica da on nije zlatni nego srebrni, ali iz ove je perspektive puno lakše shvatiti da je i taj nesretni finale velik i sjajan doseg.

Rukometno Europsko prvenstvo imat će svoj kutak i na zagrebačkom Adventu, a trofeji će biti izloženi i tijekom Eura. Sasvim dovoljno vremena da ih svatko od zainteresiranih navijača vidi uživo, dotakne, doživi izbliza...

Šteta je samo što u muzeju nema tri važne rukometne medalje - europske bronce iz Portugala 1994., svjetskog srebra s Islanda 1995. i olimpijskog zlata iz Atlante. Iz HRS-a su nam objasnili kako ih nema zato što se u savezu nitko nije bavio skupljanjem trofeja, medalje su velikim dijelom i zagubljene, a možda se do kraja EP-a i ukažu...

  • PRVI DRES? NE... Hrvatska najčešće igra u bijelom, ali to nije naš prvi dres, budući da u rukometu to ne postoji. Uoči svake utakmice se dogovaraju boje.
  • DRUGA OPCIJA Gledajući povijest, crveni dres je najčešće bio naša druga opcija, puno će ga se koristiti i ovaj put...
  • AJMO PLAVI U plavom su naši rukometaši igrali u finalu SP-a 2003. u Portugalu, gdje je i krenula velika serija uspjeha.
Naši partneri pišu
Message