Obavijesti

Sport

Komentari 30

Pogledajte kako je Caktaš zavio Riječane u crno: Zaslužili smo to

Pogledajte kako je Caktaš zavio Riječane u crno: Zaslužili smo to

Ova nam pobjeda puno znači, a želimo je ponoviti u nedjelju pa svi skupa slaviti Hajdukov rođendan, kaže junak splitske momčadi, a Lovre Kalinić dodaje: Momci su mladi i zeleni, na dobrom smo putu

VIDEO

Mijo Caktaš u 94. minuti donio je pobjedu Hajduku u Jadranskom derbiju protiv Rijeke. Za Splićane, teško da je moglo slađe. Usred krize, nakon tri poraza pod Paolom Tramezzanijem, i to bez važnih prvotimaca poput Jaira, Diamantakosa i Jradija.

- Svih 90 minuta bila je teška utakmica po teškom terenu. Svaka čast igračima, borili su se od prve do zadnje minute i eto, u 90. minuti nas je nagradio moj gol. Naravno da smo zadovoljni s tri boda i mislim da je ovo momčad zaslužila - rekao je kapetan Hajduka za klupske kamere.

POGLEDAJTE VIDEO: Sažetak utakmice Rijeka - Hajduk

Ušao je u igru početkom drugog poluvremena, treću utakmicu zaredom počeo je kao pričuva, ali je odmah preuzeo kapetansku traku i u posljednjem napadu donio zlata vrijedne bodove koje Hajduk vraćaju na peto mjesto.

Pohvalio ga je i trener Tramezzani rekavši kako je "po 100. put pokazao koliko vrijedi iako mu je bilo teško u posljednje vrijeme", aludiravši na bolest i situaciju s ugovorom koji istječe na ljeto.

Hoće li Caktaš ostati u Hajduku i iduće seozne? To je sad zadaća za predsjednika Jakobušića i sportskog direktora Nikoličiusa s kojima se treba dogovoriti o novom ugovoru, a Mijo će dotad govoriti na terenu.

Prva iduća utakmica ona je protiv Slaven Belupa na Poljudu u nedjelju, dan poslije 110. rođendana "majstora s mora".

- Sigurno je poslije Osijeka momčad mentalno bila ispražnjena pa nam ova pobjeda dosta znači. Okrećemo se sljedećoj utakmici, želimo na svom stadionu svladati Slaven Belupo i da svi skupa slavimo - rekao je Caktaš.

Lovre Kalinić bio je dobar dio utakmice pod paljbom riječkih nogometaša, ali je i treću utakmicu ove godine završio bez primljenog gola.

- Znali smo kakva nas utakmica čeka, Rijeka je neugodan protivnik koji ima kvalitetne igrače. Ali mislim da smo mi od prve minute došli sa željom da uzmemo tri boda. Igrali smo jako dobro. Naravno, bilo je u drugom poluvremenu malog pada kad su oni imali tri izmjene, nismo baš dobro igrali tih 10 minuta. Ali sveukupno smo bili 'al pari', ali na kraju je i ta sreća nama došla ususret i zabili smo zahvalujući Miji Caktašu - rekao je golman Hajduka.

Opisao je i gol u 94. minuti.

- Čujo (Čuić, op.a.) je uputio vrhunsku loptu na drugu stativu, unešena je u sredinu, uvijek je to najopasnija lopta. Ali o Mijinim golgeterskim sposobnostima nema potrebe pričati. Zna se kakav je igrač, koliko daje momčadi i to se pokazalo danas.

- Gledajte, sigurno je za golmanu i obrana najidealnije kad zadržiš "nulu", pogotovo u derbiju. To ti daje na samopouzdanju, ali ništa se nije napravilo. Idemo iz utakmice u utakmicu i trebamo stvoriti pobjednički mentalitet, vjeru u sebe da se svakoga može dobiti. Jedanaest na jedanaest, tako treba razmišljati. Ovo je dosta mlada momčad, momci su mladi i zeleni, ali na ovakvim utakmicama moraju naučiti. Mislim da smo na dobrom putu - kaže Kalinić.

- Najveća je satisfakcija bila nama igračima, da stvaramo pobjednički mentalitet, da povežemo tri pobjede u nizu. Nećemo ih upisivati ranije, ali najvažnije je mentalitet i pristup kakav je bio danas. Ako protiv Slavena bude jednak, očekujem našu pobjedu - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe