Obavijesti

Sport

Komentari 1

Pogledajte kako su se suigrači oprostili od Gorana Pandeva

Pogledajte kako su se suigrači oprostili od Gorana Pandeva

U 69. minuti dvoboja pljesak se prolomio Johan Cruijff Arenom, a zaslužio ga je makedonski kapetan Goran Pandev, koji je sa 122 nastupa i 38 golova završio reprezentativnu karijeru

VIDEO

Makedonska nogometna legenda Goran Pandev (37) danas je odigrao posljednju utakmicu u dresu reprezentacije. Sjeverna Makedonija izgubila je od Nizozemske 3-0. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Perišićev gol Češkoj VIDEO

Sjeverna Makedonija prvi puta je u povijesti sudjelovala na nekom velikom natjecanju, a nakon tri poraza u skupini, protiv Austrije, Ukrajine i danas protiv Nizozemske, oprostila se od Europskog prvenstva. 

- Utakmica protiv Nizozemske bit će moja posljednja utakmica za reprezentaciju - najavio je kapetan Sjeverne Makedonije uoči utakmice na konferenciji za medije.  

Pandev je prvu utakmicu za reprezentaciju upisao davne 2001. godine, a sveukupno je odigrao 122 utakmice i zabio 38 golova.  
Makedonac je u 68. minuti susreta protiv Nizozemske izašao iz igre, ali je morao proći kroz špalir koji su mu priredili suigrači ispraćajući ga pljeskom. 

Pridružili su im se i nizozemski nogometaši, a video možete pogledati OVDJE. 

Euro 2020 - Group C - North Macedonia v Netherlands

Nizozemska reprezentacija je grupnu fazu natjecanja na Europskom nogometnom prvenstvu završila s maksimalnih devet bodova, a u posljednjem kolu skupine C je svladala reprezentaciju Sjeverne Makedonije s 3-0 (1-0).

Nizozemska je povela u 24. minuti pogotkom Memphisa Depaya, koji je u 51. minuti asistirao Georginiju Wijnaldumu za vodstvo 2-0. Nizozemski kapetan se u 58. minuti drugi put upisao u strijelce kad je u mrežu poslao loptu koju je makedonski vratar Dimitrievski odbio nakon udarca Depaya.

Iako je za Nizozemce utakmica bila bez rezultatskog značaja, jer su već nakon dva kola osigurali prvo mjesto u skupini, a ni reprezentacija Sjeverne Makedonije nije nikako mogla izbjeći osvajanje zadnjeg mjesta, dvoboj na Johan Cruijff Areni nije zbog toga nimalo patio u tempu ili intenzitetu. Frank de Boer je u početnih 11 dao priliku brzonogom krilnom napadaču Donyellu Malenu i tinejdžeru Ryanu Gravenberchu u veznom redu, dok je makedonski izbornik Igor Angelovski u ofenzivnoj 4-2-3-1 formaciji svom kapetanu Goranu Pandevu u napadu dao podršku poslavši na bočne pozicije Igora Tričkovskog i Aleksandra Trajkovskog.

Euro 2020 - Group C - North Macedonia v Netherlands

Upravo ta dvojica igrača imala su veliku ulogu u prvom poluvremenu. Iako je već u drugoj minuti 19-godišnji veznjak Ajaxa Ryan Gravenberch opasno zaprijetio udarcem s lijeve strane unutar kaznenog prostora, reprezentacija Sjeverne Makedonije prva je zatresla mrežu u devetoj minuti. No, pogodak je poništen zbog minimalnog zaleđa u kojem se našao strijelac Tričkovski. VAR je pokazao da je za dužinu stopala bio ispred posljednjeg obrambenog igrača domaće reprezentacije.

Euro 2020 - Group C - North Macedonia v Netherlands

Centimetri su dijelili Makedonce od pogotka i u 22. minuti, kad je Trajkovski pucao sa 17 metara i pogodio lijevu vratnicu, a do odbijene lopte prvi su stigli Nizozemci. Ponovno je u ulozi asistenta, kao i kod poništenog pogotka, bio 37-godišnji makedonski kapetan Goran Pandev, koji je najavio da mu je ovaj, 122. nastup u makedonskom dresu, ujedno i posljednji za nacionalnu izabranu vrstu za koju je debitirao još 2001.

Ono što nije uspjelo Makedoncima, napravili su Nizozemci u 24. minuti. Memphis Depay i Donyell Malen odigrali su dvostruko dodavanje na sredini igrališta, nakon čega je brzonogi napadač PSV pobjegao po lijevom boku i pravovremeno poslao loptu  prema sredini kaznenog prostora gdje je  na nju natrčao Depay i pogodio desni donji kut za 1-0.

Euro 2020 - Group C - North Macedonia v Netherlands

U 30. minuti Nizozemci su mogli udvostručiti vodstvo, ali je makedonski vratar Stole Dimitrievski uspio na rubu peterca ući u udarac Dumfriesu i tako spasiti siguran pogodak.

Ono što je u prvom poluvremenu bila ravnopravna utakmica u drugom dijelu se pretvorilo u jednosmjernu ulicu.

Nizozemska je nakon samo 13 minuta igre u nastavku došla do prednosti od tri pogotka, a dvostruki strijelac bio je kapetan 'Oranja' Georginio Wijnaldum. U 51. minuti pažnji makedonske obrane je na lijevom boku pobjegao Depay, poslao prizemnu loptu u sredinu, gdje je bio Wijnaldum i bez poteškoća svladao Dimitrievskog.

U 58. minuti isti su igrači bili u naslovnim ulogama, a pridružio im se i Malen kao dodavač za Depaya, čiji je udarac iz kaznenog prostora Dimitrovski obranio, ali je prvi na odbijenoj lopti bio Wijnaldum i još jednom je pospremio u mrežu.

Euro 2020 - Group C - North Macedonia v Netherlands

Već u 61. minuti nizozemski kapetan je imao priliku za 'hat-trick', ali je njegov udarac iz kaznenog prostora otišao malo iznad grede. U 67. minuti, tek što je ušao u igru, u strijelce se umalo upisao Wout Weghorst, ali je pogodio gredu.

Do kraja dvoboja Nizozemci su stvorili još nekoliko izglednih situacija, ali je Stole Dimitrievski spriječio uvjerljiviji poraz svoje reprezentacije koja je na svom premijernom nastupu na Euru ostala bez ijednog boda.

Nizozemska će 27. lipnja u Budimpešti u osmini finala igrati protiv jedne od četiri trećeplasirane reprezentacije koje će proći u nokaut fazu. Među reprezentacijama koje konkuriraju za to mjesto je i Hrvatska u slučaju pobjede nad Škotskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve