Obavijesti

Sport

Komentari 23

Pogledajte golove u 'petardi' Dinama: Dva penala, još jedna majstorija Bulata i prvijenac...

Pogledajte golove u 'petardi' Dinama: Dva penala, još jedna majstorija Bulata i prvijenac...

"Modri" su se dosta mučili u prvom poluvremenu protiv Kazahstanaca do penala u 43. Petković je prekinuo europski post koji je trajao od gostovanja kod Chelseaja pa isto ponovio početkom nastavka

VIDEO

Kad već nije mogao iz igre, Dinamo je na startu Konferencijske lige probio Astanu pred 10.005 gledatelja na Maksimiru iz penala u 43. minuti. Pa zabio još četiri komada u nastavku.

Pokretanje videa...

dinamo slavlje nakon pobjede 00:41

Robert Ljubičić primio je loptu leđima okrenut golu, pokušao ju je izbiti gostujući napadač Dembo Darboe, ali je promašio loptu i nagazio veznjaka "modrih" po desnoj nozi. I to, kako se čini, dvaput.

Poljski sudac Paweł Raczkowski nije tu vidio penal iako su dinamovci odmah skočili, ali su ga iz VAR sobe zvali Tomas Kwiatkowski i Krzysztof Jakubik da to pogleda na monitoru. On je to učinio i vidio da se radi o penalu.

Prvi penal za Dinamo i gol Brune Petkovića pogledajte OVDJE.

Bruno Petković primio se izvođenja i pogodio pod prečku. Bio mu je to jubilarni 20. gol za Dinamo u Europi i prvi ove godine. Zadnji je put zabio na gostovanju kod Chelseaja u Ligi prvaka.

- Apsolutno čist penal, nevjerojatno nesmotren start igrača Astane u situaciji gdje ti protivnički igrač ništa ne može napraviti. Pravi poklon Astane - rekao je bivši trener Dinama Nikola Jurčević u studijskoj emisiji Arenasporta.

Početkom nastavka Dinamo je dobio još jedan penal, ovaj put bez VAR intervencije. Nakon ubačaja s desne strane pao je Emreli nakon potezanja u šesnaestercu, loptu na drugoj stativi sam nije uspio glavom zakucati Martin Baturina, ali poljski sudac je naknadno pokazao na bijelu točku, a Petković opet pucao visoko, ovaj put lijevo, za 2-0.

Drugi gol za Dinamo i gol Brune Petkovića pogledajte OVDJE.

Zagreb: Prva utakmica grupne faze UEFA Konferencijske lige, GNK Dinamo - Astana

Pet minuta poslije pao je još jedan u mreži Kazahstanaca, opet iz prekida. Ovaj je put Marko Bulat iz slobodnjaka s 20-ak metara pogodio kroz živi zid i ponovio majstoriju koju je napravio u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka protiv AEK-a na istom stadionu.

Slobodnjak Marka Bulata i treći gol Dinama pogledajte OVDJE.

Nije to bio kraj uzbuđenjima, u 78. minuti Kamo Hovhanisjan je pobjegao obrani domaćih na dodavanje Hrvata iz Astane Marina Tomasova i od stative pogodio suprotni kut za 3-1.

Sergej Jakirović napravio je dosta rošada u nastavku, a dvojica koja su ušla s klupe kreirala su četvrti gol u 86. minuti. Bogdan Mihajličenko ubacio je za Antonija Marina koji je glavom zakucao za 4-1.

Konačnih 5-1 u posljednjim sekundama nadoknade postavio je Tibor Halilović golom s 20-ak metara koji je prošao kroz ruke Josipu Čondriću. To mu je bio debi nakon što je stigao na Maksimir kao slobodan igrač.

Treći, četvrti i peti gol Dinama, kao i počasni Astane pogledajte OVDJE.

U drugoj utakmici skupine Viktoria Plzen je teže od očekivanog svladala Ballkani 1-0 golom Lukaša Kalvacha u 73. minuti. U drugom kolu za tri tjedna "modri" gostuju na Kosovu, a Česi gostuju u Kazahstanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše