Obavijesti

Sport

Komentari 30

Stalno se vode neke polemike, a mi smo jedini koji nisu primili. Ovo je igra za europsko proljeće

Stalno se vode neke polemike, a mi smo jedini koji nisu primili. Ovo je igra za europsko proljeće

Proslavit ću s igračima koji su ostali, Atiemwen je zabio pravi golgeterski gol, s Mamićem sam bio u kontaktu na poluvremenu i zajedno smo donosili odluke, a zabijamo više nego u zadnje dvije godine, kaže

VIDEO

Dinamo je teškom mukom zabio prvi gol u skupini Europske lige nakon 256 minuta i bio je doista vrijedan. Iyayi Atiemwen, čovjek koji je praktički bio otpisan u Maksimiru, ušao je u 74., a dvije minute poslije krasno zabio za pobjedu nad Wolfsbergerom 1-0 na Maksimiru u trećem kolu Europske lige.

Pokretanje videa...

Dinamo bez pola momčadi uoči WAC-a 09:53

Hrvatski je prvak protiv Austrijanaca bio bez devetorice prvotimaca zbog korona virusa, ali i glavnog trenera Zorana Mamića. Mijenjao ga je pomoćnik Alen Peternac.

- Rovovska bitka. Dominirali smo, imali smo prvo poluvrijeme plan sa što manje dodira, okretati strane, ali bili smo preplašeni prema naprijed, falilo je dubine. Ali kad su oni dobili crveni karton, stavili su tri stopera visoka iza. Nije nam to odgovaralo, tražili smo s Atiemwenom da ulazi u sredinu i pogodili - rekao je Alen Peternac za Arena Sport.

- Falilo nam je prodornosti kroz sredinu, dokazali smo da imamo roster od 20 igrača, da svatko može igrati. Dečki su dali maksimum, svi smo presretni. Čeka nas prvenstvo pa opet kod njih borba - dodao je.

- Imamo dobar niz utakmica u Europi, izgubili smo od Ferencvarosa što smo mogli dobiti. Ostali smo neporaženi, a i nismo primili gol. No važno je zabiti više. Igramo otvoreniji nogomet, dajemo više golova nego u zadnje dvije godine. Bili smo u grču, znamo kakva je situacija s koronom. Idemo tamo na pobjedu, znamo kakvi su oni, znaju oni nas. Nadamo se da ćemo svi biti kompletni i zdravi i vratiti se s tri boda - rekao je Peternac.

Koliko se čuo s glavnim trenerom Mamićem?

- Analizirali smo protivnika čim smo izvukli skupinu, već prvi tjedan išli smo ih gledati u Austriju. Znali smo što trebamo i tražimo, ne radi se to u zadnja dva dana. Znali smo njihove dobre i loše strane, složili taktiku i bili smo manje-više pripremljeni. Naravno da sam bio u kontaktu sa Zoranom, pričali smo kako i što trebamo napraviti. Zajedno smo donosili odluke, kontakt je postojao. Prije i na poluvremenu.

A onda se malo obrušio na kritičare.

- Mislim da je ova igra dovoljna da prezimimo. U tri utakmice jedini smo klub u Europi koji nije primio gol. Kad primimo gol, onda je "zašto primate gol", kad ne igrate dobro, onda "zašto niste igrali dobro". Mislim da se vode neke polemike oko nekih stvari. Okej, treba sve sagledati oko nekih stvari, ali prvi smo na tablici, siguran sam u naš prolaz, da ćemo dočekati proljeće u Europi.

- Atiemwen? Vjerujem u sve igrače koji su s nama, dokazali smo da nemamo roster samo s 11 igrača, vidjelo se to i u Moskvi. Nakon minute i pol uvalio se ispred igrača, spustio loptu, odlično reagirao iz okreta... Vrhunski gol, pravi gol goltetera.

- Perić? Teško je bilo složiti momčad, on je bio spreman za utakmicu i malo je osjećao ložu. Nismo htjeli riskirati, dobro je što imamo pet zamjena.

Kako će proslaviti ovu pobjedu?

- Volio bih da smo svi zajedno. Mislim da smo stožer koji se dosta dugo zna i manje-više svi imamo iste poglede na nogomet. Sve što smo radili, radili smo zajedno. Ali proslavit ću sam kako sam i ostao sam, haha. Ali neću, ima dolje dosta igrača koji me čekaju i idemo malo proslaviti.

Dinamo bi već u nedjelju trebao igrati s Istrom iako ima pravo na odgodu utakmice zbog situacije s koronom.

- O tome ćemo razgovarati sutra, moramo vidjeti u kakvom su stanju igrači. Mislim da će se igrati. Jer nemamo baš termina na proljeće, zgusnut je raspored i opteretili bismo igrače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve