Obavijesti

Sport

Komentari 19

Rijeka mora biti daleko žešća. Pogriješili su i Strukan i Selahi

Rijeka mora biti daleko žešća. Pogriješili su i Strukan i Selahi
4

Start Pllane na Pjaci bio je najklasičniji od svih crvenih kartona. Bočno, kramponima na zglob, bez ikakve šanse da zahvati loptu. 'Krvnički', nesportski, nekolegijalno. U 61. minuti, kod 0-1...

VIDEO

Nema života na staroj slavi. Ni u kojem odnosu i ni u kojem poslu. Čak ni kod riječkih navijača. Koji su stalno uz svoje 'bijele', podrška. Prema jednoj od njihovih vodilja: 'Ča je muka veća to je ljubav jača'.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka - Belupo 2-4

Pokretanje videa...

Sažetak Rijeka-Slaven Belupo 01:59

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Ali kad vide da na terenu izostane ono što je dva dana prije utakmice istaknuo šef Željko Sopić, kad ne osjete onu drugu klupsku vodilju, 'Krepat ma ne molat'... E bez toga se - NE može.

Pa smo nakon 2-4 s Belupom na Rujevici na Armadinom sjeveru vidjeli razočarane navijače, ali i i razočarane - igrače. Posebno lidere svlačionice, kapetana Labrovića i Emira Dilavera.

Rudeš vs Rijeka je mali hrvatski kup-klasik koji je znao ponuditi i šokantne nogometne trilere
Rudeš vs Rijeka je mali hrvatski kup-klasik koji je znao ponuditi i šokantne nogometne trilere

Gestikulacije, obostrana gorčina... Igrači misle da nisu zaslužili uvrede nakon jednog kiksa, navijači misle da se može kiksati, ali ne i primiti dva gola kao nižerazredna momčad protiv pretposljednje ekipe HNL-a (u subotu stiže posljednji na ljestvici).

Selahijev kiks

I jedni i drugi na svoj su način u pravu. Rijeka može izgubiti jer porazi su sastavni dio života, ali navijač ima crtu ispod koje ne ide pa Rijeka mora na terenu biti - daleko žešća nego što je bila protiv Belupa koji joj je usred Rujevice 100% zasluženo utrpao četiri komada.

Pogriješio je i Lindon Selahi. Tj. griješio tri mjeseca ne shvaćajući da je klub iznad svih i da jednostavno nitko pa ni on NEĆE dobiti ugovor koji ide van igračima dobro znanih gabarita.

Selahi otvoreno nakon micanja iz momčadi: Zaslužujem bolji ugovor! Sopić? Hvala mu...
Selahi otvoreno nakon micanja iz momčadi: Zaslužujem bolji ugovor! Sopić? Hvala mu...

Time je najviše uklizao sebi (po svemu sudeći čeka ga pola godine neigranja u godini Europskog prvenstva) pa onda momčadi (s njim su 'bijeli' sigurno jači), a onda i klubu koju mu je dao šansu i pošteno ga plaćao (igrač će, ne pristane li na jasno mu podastrte klupske uvjete ili zimski transfer, na ljeto otići bez odštete).

Rujevica i 'luđaci'

Inače, publika je jasno rekla što misli o Sopićevoj provedbi klupske odluke što se Selahija tiče. Transparent 'Sopa, tvojih 6000 luđaka je uz tebe' odnosio se baš na odluku 'Gospodin Selahi ide na tribinu'.

Navijači zahvaljuju Selahiju na poštenom nošenju riječkog dresa, ali navijači su - uz klub! Jer nema tog igrača koji je veći od kluba. Nije se rodio niti će se ikad roditi pa i da se rodi na centru Rujevice ili Kantride.

Strukanov kiks

A pogriješio je, i to baš grdo, i sudac Duje Strukan. Start Bujara Pllane na Pjaci bio je najklasičniji od svih crvenih kartona. Bočno, kramponima na zglob, bez ikakve šanse da zahvati loptu. 'Krvnički', nesportski, nekolegijalno... Strukan je dao samo žuti, VAR je šutio.

U posljednjem susretu 24. kola SuperSport HNL-a Dinamo i Osijek  odigrali 1-1

A igrala se 61. minuta, gosti su imali samo gol prednosti i Rijeka je morala imati više od pola sata s igračem više. Težak, baš nedopustivo težak sudački kiks. Kako god Rijeka u izvedbi na travnjaku mora biti žešća, tako Strukan i VAR ekipa moraju biti sankcionirani za svoj tešku pogrešku koju su apsolutno mogli izbjeći, a koja je imala izravan utjecaj na zbivanja na terenu.

Nismo to isticali ni neposredno poslije utakmice, ni dan nakon utakmice jer kad doma popiješ četiri komada, a vlastita ti publika fućka onda je prvo i osnovno: stati pred ogledalo i najprije preuzeti odgovornost za vlastite pogreške. Pa tek onda pričati o tuđima.

Strahonja: Penal za Rudeš? Ma to je bio samo sudar. Igrač Slavena je trebao dobiti crveni
Strahonja: Penal za Rudeš? Ma to je bio samo sudar. Igrač Slavena je trebao dobiti crveni

No nakon dvije prospavane noći... I Strukan ulazi u taj trio kiksera: Selahi sa svojim nerealnim zahtjevima, cijela momčad izuzev Hodže sa svojom izvedbom protiv Belupa i - Strukan i VAR soba sa svojom nedopustivom pogreškom u 61. minuti tada još itekako otvorene i neizvjesne utakmice.

Mišković, Rijeka i rekordi

Večeras će se u hotelu 'Sušački neboder' svi zajedno opustiti i družiti na tradicionalnoj: 'Noći HNK Rijeka - Zajedno smo Rijeka'. Nikakav uštogljeni bal nego 'smart-casual' dress code, opušteno, uz dobru klopu i cugu.

Damir i Snježana Mišković

A u subotu, protiv Rudeša... Kako god 'ludi' Mišković već 12 godina radi čuda s Rijekom (i stadionima) pa 'luđaci' pune tribine (preko 13.000 članova i 5.300 pretplatnika) tako i na travnjaku Rujevice mora biti 11 'luđaka' koji slijede mentalitet svog vođe Željka Sopića.

'Sopa' je često na meti svih hrvatskih ljubitelja nogometa zbog svojih osebujnih javnih nastupa, ali to je tek dio slagalice koja čini karakter glavnog trenera Rijeke.

Sopić je odličan tip

Na prvu može djelovati prepotentno no istina je da je Željko Sopić: pošten i svome poslu 100 posto predan veliki radnik. Koji ima i svoje 'TV-izdanje', a ono ni najmanje ne korespondira s njegovim istinskim karakterom.

Trener Rijeke: Gospodin Selahi ide na tribinu. Pa ni za svog sina se nisam toliko borio...
Trener Rijeke: Gospodin Selahi ide na tribinu. Pa ni za svog sina se nisam toliko borio...

Sjećate se Bišćanovih javnih istupa... On je pak djelovao čak i nekako uplašeno, a ako Igor Bišćan nešto nije onda sigurno nije tip kojeg je lako uplašiti. Upravo suprotno, a-pso-lu-tno suprotno!

E tako ni Sopić nije neki prepotentan tip kojem je cilj omalovažavanje bilo koga. Čak ni kad na press-konferenciji hladno izjavi 'Evo vam informacija, da znate, a ne da lupetate po novinama', čak ni kad provali 'Taj neki Umtiti i ta neka Barcelona'...

Krepat ma ne molat

To je demonstracija povjerenja u sebe i momčad i - borbenog stava koji nikome ne dopušta da je bolji i koji podrazumijeva totalni fajt u svakoj sekundi utakmice, na svakom kvadratnom metru terena.

Rijeka i Slaven Belupo sastali se u 18. kolu SuperSport HNL-a

E to, taj stav i taj fajt: to hoćemo vidjeti i od njegove momčadi - i u subotu protiv Rudeša i u ama baš svakoj utakmici nakon zimske pauze.

Krepat ma ne molat? Ma naravno, tako i nikako drukčije. Ali ne samo u šefovoj izjavi prije tekme nego prije svega i bezuvjetno: od igrača, na samoj utakmici!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju