Obavijesti

Sport

Komentari 3

Rudeš vs Rijeka je mali hrvatski kup-klasik koji je znao ponuditi i šokantne nogometne trilere

Rudeš vs Rijeka je mali hrvatski kup-klasik koji je znao ponuditi i šokantne nogometne trilere
2

U subotu igraju u HNL-u, a u kupu su igrali dvaput. U jesen 2016. to je bio nogometni triler (3-5 u produžecima). Za Rijeku je tada zabio Mitrović, a za Rudeš triput Mateo Topić - iz tri penala

VIDEO

U subotu s Rudešom na Rujevici zatvaranje prvog dijela HNL sezone, a 28. veljače (ne bude li promjene termina) četvrtfinale kupa - kod Rudeša u Zagrebu. Tako je odredio ždrijeb održan u središtu HNS-a.

U eri Damira Miškovića Rijeka je osvojila četiri kupa i svake sezone plasman u finale ističe kao jednu od svojih temeljnih želja i ambicija. Ždrijebom je put do polufinala postao realan. Ostali parovi su Dinamo - Gorica, Lokomotiva - Osijek i Hajduk - Varaždin.

Pokretanje videa...

Nova Kantrida 03:21

Naoko ništa nepremostivo ne sprječava 'veliku četvorku' (riječko-zagrebačko-osječko-splitski kvartet) da se plasira u polufinale, ali valjda nije ni potrebno isticati kako je upravo kup najskliskiji mogući teren za sve favorite i one koji 'na papiru prolaze i prije nego što susret počne'. Te su utakmice najteže i - najopasnije.

Parovi četvrtfinala Kupa: 'Bili' kod kuće s Varaždinom, Dinamu stiže momčad koja ih je dobila
Parovi četvrtfinala Kupa: 'Bili' kod kuće s Varaždinom, Dinamu stiže momčad koja ih je dobila

U utorak se u hotelu Sušački neboder održava tradicionalna Noć HNK Rijeka 'Zajedno smo Rijeka'. Mogla je imati i bolji intro od nedjeljnih 2-4 s Belupom na Rujevici, ali 'bijeli' klub već gotovo desetljeće i pol niti skače u euforije nakon jednog trijumfa, niti upada u drame nakon jednog poraza, koliko god neočekivan bio.

To je rezervirano za navijače kojima su pretjerivanja dio svakodnevice. U nedjelju se na trenutke otišlo i u pretjeranu negativu. Jer dogodio se totalno neočekivani poraz kao anti-klimaks na kraju tjedna u kojem se lebdjelo od oduševljenja zbog projekta 'Nova Kantrida'.

Rijeka je HNL vrh

Poraz je sastavni dio sporta i života. Igrali se nedopustivo loše, u subotu se mora pobijediti Rudeš i... Život ide dalje. A Rijeka ostaje u vrhu HNL-a u kojem je, i ovako i onako, već debelo premašila ljetna očekivanja i najoptimističnijih navijača.

Selahi otvoreno nakon micanja iz momčadi: Zaslužujem bolji ugovor! Sopić? Hvala mu...
Selahi otvoreno nakon micanja iz momčadi: Zaslužujem bolji ugovor! Sopić? Hvala mu...

Ali, kako to već s tribinama ide, kad se zaigralo sjajno i zaredalo s pobjedama odmah se počelo sanjati i o naslovu. Koji nije bio ni u jednoj klupskoj projekciji za ovu sezonu. Klubu su primarni plasman u Europu i što dalje u kupu.

Naslov je navijačka priča

Ove se zime lako moguće može dogoditi prodaja jednog-dva igrača. No ako se i u ožujku bude sjedilo visoko na tablici... E onda se i u klupskim odajama, svlačionicama i terenima može govoriti o nečem višem i većem.

Zagreb: NK Rudeš i HNK Rijeka u 10. kolu Prve HNL

A što se Rudeša i kupa tiče, e to je zapravo jedan mali hrvatski kup-klasik. Dvaput su se te momčadi već sudarale u kupu. Oba puta u Zagrebu.

Kup triler

Rijeka je 2004. pobijedila 4-1. Tada ne u Kranjčevićevoj kao što će biti u veljači nego na Rudešovom igralištu koje tada nije imalo betonsku tribinu. A nije bilo bez drame. Kod 2-1 za Rijeku Zagrepčani su stresli vratnicu, svašta se moglo dogoditi da je ta lopta ušla.

Mišković: Tko ne sanira teren, neće dobiti licenciju za HNL!
Mišković: Tko ne sanira teren, neće dobiti licenciju za HNL!

Sljedeći kup-sudar Rudeš vs Rijeka dogodio se ne tako davno, u listopadu 2016. Tekma u Športskom centru Rudeš i... 5-3 za Rijeku: nakon produžetaka. Bila je luda tekma i istinski nogometni triler.

Mitrović pa tri penala za Rudeš

I tada je za 'bijele' igrao Matej Mitrović, čak i zabio za 2-0 nakon samo osam minuta. Rijeka je na poluvrijeme otišla s 3-0, dakle: uvjerena da je već prošla. A onda su se dogodila tri penala za Rudeš, tri pogotka Matea Topića s bijele točke i - spašavanje u produžecima golovima Šofranca i Gorgona u 104. i 108. minuti!

A nakon poraza od Belupa i s obzirom na svoje kup-ambicije... Rijeka ima imperativ dvostrukog trijumfa nad sve boljim Rudešom. I u subotu na Rujevici i u veljači u kupu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika