Obavijesti

Sport

Komentari 2

Poirier: U prvoj borbi sam htio ozlijediti Conora, sad je ovo za mene tek običan dan na poslu

Poirier: U prvoj borbi sam htio ozlijediti Conora, sad je ovo za mene tek običan dan na poslu

Dustin Poirier išao je 'glavom kroz zid' u prvoj borbi s Conorom McGregorom, a revanš najavljuje potpuno drugačiju borbu. Vidjet ćemo hoće li se i ishod promijeniti

VIDEO

Dustin Poirier je u borbu s Conorom McGregorom prije šest godina ušao nabijen emocijama što ga je u konačnici dovelo do poraza, ali u revanšu na UFC-u 257 23. siječnja sljedeće godine očekuje potpuno drugačiju borbu.

UFC potvrdio datum Conorova povratničkog meča s Poirierom
UFC potvrdio datum Conorova povratničkog meča s Poirierom

Američki je borac dopustio da mu Irac 'uđe u glavu' i tako si je u startu smanjio šanse za slavljem u toj borbi. McGregor ga je nokautirao nakon tek 96 sekundi, a upravo ga je ta borba 'lansirala među zviježđe'. Poirier je u to vrijeme bio najbolje rangirani borac s kojim se Conor do tad susreo, a nakon što je riješio njega uzeo je titule u dvije kategorije i postao istinska ikona ovog sporta. 

Prošlo je puno vremena od njihove prve borbe pa se tako Poirier etablirao kao jedan od najboljih boraca lake kategorije u UFC-ovoj povijesti. A i u glavi je posložio neke stvari. Više to nije nabrijani mladić od dvadeset i kusur godina, nego borac u najboljim borilačkim godinama koji kod kuće ima ženu i dijete koje treba nahranit.

UFC 242 Open Workout - Khabib Nurmagomedov & Dustin Poirier

- Očito se već tada radilo o sjajnom borcu koji je uspješno prekidima pobjeđivao puno suparnika, ali mislim da smo trenutno obojica puno bolji i zreliji borci s više iskustva. Mislim da ćete dobiti potpuno drugačiju borbu. Pred prvu sam bio dosta emotivan i htio sam ga ozlijediti. Ovoga puta cilj mi ga je nadmudriti. Samo ga želim pobijediti. Ovdje se čak ne radi o poravnavanju računa. Ovdje se ne radi o osveti. Ovdje se radi o napredovanju u karijeri i osiguravanju bolje budućnosti za moju obitelj. Ovo je samo posao - rekao je Poirier u razgovoru za MMA Junkie.

POGLEDAJTE VIDEO: Irčev trening za javnost

Pokretanje videa...

05:27

Dustin Poirier je u prošlosti izgurao dva revanša i u oba je slavio, ali za razliku od Maxa Hollowaya i Eddieja Alvareza, Irac je slavio u prvoj borbi.

THE CANADIAN PRESS 2018-07-28

Prednost za Poiriera je svakako činjenica što je od njihove prve borbe upisao deset pobjeda (uz poraz od Khabiba), dok je Conor upisao 6 pobjeda (porazi od Khabiba i Natea Diaza), ali od slavlja protiv Alvareza 2016. borio se tek dvaput dok je njegov suparnik u istom periodu čak osam puta gazio u oktogon.

Conor se i službeno vraća u UFC
Conor se i službeno vraća u UFC

- On je sjajan kontraš. Stvarno je i to mu priznajem. A siguran sam i da konstantno napreduje i radi na tome da postane što bolji. Mislim i da ljudi zbog Conorovih poraza u parteru podcjenjuju taj dio njegove igre, no ja smatram da su njegov jiu-jitsu i 'grappling' bolji nego što mnogi misle. Nemam ga namjeru podcijeniti i očekujem da se ispred mene pojavi MMA borac - kazao je Poirier.

Jedan od najboljih boraca lake kategorije u istom je razgovoru zaključio i da bi "imalo smisla" da ovaj meč bude za titulu.

- Ako se Khabib umirovio i nema se namjeru vraćati, onda sam ja idući u redu za napad na pojas i ovo bi mogla biti ta borba. To bi imalo smisla. Dana White govori jednu stvar, a Khabib drugu... Tko zna što je prava istina. Vrijeme će pokazati", zaključio je Poirier.

Khabib se vraća u oktogon da ispuni obećanje pokojnom ocu?
Khabib se vraća u oktogon da ispuni obećanje pokojnom ocu?

Iako je općepoznato da Conor prije svake borbe vrijeđa, omalovažava i podcjenjuje svoje protivnike u ovoj borbi to očito nije slučaj pa je tako na svojim društvenim mrežama objavio sliku iz prigodni opis: "Što je bolje od dijamanta (op.a. Poirierov nadimak je 'The Diamond')? Dva dijamanta.

What’s better than a Diamond? Two Diamonds. @tiffanyandco

Posted by Conor McGregor on Monday, November 23, 2020
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja